Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


22.02.2022

У Китаї створили найбільший у світі літак-амфібію AG600


Літак розрахований на перевезення до 50 пасажирів, може літати зі швидкістю 500 км/год та має запас ходу до 12 годин


У Китаї створили найбільший у світі літак-амфібію AG600

Китай створив та успішно випробував найновіший прототип літака-амфібії AG600, який зможе покрити усю акваторію Південно-Китайського моря. Чотири двигуни прототипу AG600-1003 пройшли випробування, повідомила корпорація авіаційної промисловості Китаю (AVIC). Після AG600-1003 буде зібрано ще два літаки AG600.

Попередній прототип літака, відомий як Kunlong, здійснив свої перші польоти у 2017 році та перший випробувальний політ над океаном у 2020 році.

Багатоцільовий літак-амфібія, розроблений AVIC, є ключовим елементом авіаційної техніки у системі аварійно-рятувальних операцій Китаю. Літак призначений для пожежогасіння, морських рятувальних операцій та інших аварійно-рятувальних операцій. Його також можна використовувати для спостереження за океаном, вивчення ресурсів або перевезення людей і вантажів між островами.


У Китаї створили найбільший у світі літак-амфібію AG600

Літак-амфібія AG600 поєднує в собі літак із човном, що дозволяє йому злітати та приземлятися як на суші, так і на воді. При посадці на землю літак може розвертати задні колеса вздовж фюзеляжу, а носове колесо виходить з-під киля човна.

Літак розрахований на перевезення до 50 пасажирів, може літати зі швидкістю 500 км/год та має запас ходу до 12 годин. Крім того, літак у формі човна лише за 20 секунд збирає у свої баки до 12 тонн води. Ця вода може бути використана для гасіння пожеж.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Корпорація Intel з партнерами розроблять автономний електричний шатл для зручного та безпечного перевезення людей

У Китаї створили найбільший у світі літак-амфібію AG600
 

Літак був зібраний у 2021 році, і з того часу було завершено випробування систем, включаючи авіоніку, управління потужністю та роботу гідравліки. Розробник стверджує, що літак AG600 здійснив понад 100 годин випробувальних польотів, накопичивши та отримавши великий обсяг даних льотних випробувань.

Літак AG600 став найбільшим літаком-амфібією у світі, обігнавши японський US-2 та російський BE-200.

 


Схожі матеріали:
👁 625
Категорія: Технології
Теги: літак-амфібія, літак, Амфібія




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ