Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


05.02.2022

Літак Guardian поєднує електричний eVTOL з реактивним двигуном, з можливостями амфібії


Система вертикального зльоту та посадки, використовує компонування квадрокоптера з чотирма гвинтами, захованими в отворах його товстих крил


Компанія Valkyrie Systems Aerospace, на замовлення ВПС США, розробляє концепцію літака HoverJet Guardian, яка поєднує в собі електричний літальний апарат з вертикальним зльотом/посадкою та високошвидкісний реактивний літак з можливостями амфібії.

літак HoverJet Guardian
 

Концепція Valkyrie HoverJet Guardian – це потужний, опціонально пілотований реактивний літак із вбудованою електричною системою вертикального зльоту та посадки.

Система вертикального зльоту та посадки, використовує компонування квадрокоптера з чотирма гвинтами (або, можливо, вісьмома, встановленими співвісно), захованими в отворах його товстих крил. Вони відривають його від землі і потім у справу вступає пара турбовентиляторних двигунів Pratt & Whitney 545c, що додає сумарну горизонтальну тягу 8200 фунтів.


літак HoverJet Guardian
 

В результаті крейсерська швидкість складе 547 км/год, а максимальна швидкість - 1127 км/год і колосальні 15 годин автономної роботи на висоті до 12 192 м.

Маючи розміри 7,3 x 9,1 x 1,8 м, літальний апарат важитиме 1905 кг без вантажу. Додайте паливо, пілота та вантаж, і ця система вертикального зльоту та посадки повинна буде підняти Guardian з максимальною злітною вагою 5443 кг.

літак HoverJet Guardian
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тяжкий дрон Firefly може нести корисне навантаження 45 кг і перебувати в повітрі до 7 годин

Guardian здатний приземлятися на воду і пропонує "три режими роботи: літак, корабель на повітряній подушці та амфібія". На даний момент те, як працює режим судна на повітряній подушці, залишається загадкою, але літак здатний злітати і сідати практично на будь-яку поверхню, а потім долати звуковий бар'єр у повітрі.
 
«Що робить цю модель літака унікальною, то це запатентована система управління вектором тяги, запатентована технологія, яка дозволяє йому працювати практично на будь-якій місцевості та в несприятливих умовах», - кажуть у компанії.


Схожі матеріали:
👁 446
Категорія: Технології
Теги: літак, Літальний апарат, Амфібія, реактивний літак




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ