Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


05.02.2023

NASA та DARPA розробляють ядерний ракетний двигун


NASA та DARPA розробляють ядерний ракетний двигун, щоб швидко та ефективно доставляти матеріали та людей на Місяць та Марс


ядерна теплова ракета

NASA співпрацює з DARPA у прагненні розробити працюючу ядерну теплову ракету до 2027 року.

Глава NASA заявив, що космічні та оборонні агенції співпрацюватимуть, щоб «розробити та продемонструвати передові ядерні теплові двигуни, революційну технологію, яка дозволить Сполученим Штатам розширити можливості майбутніх пілотованих космічних польотів».

У рамках нового партнерства NASA приєднається до програми DARPA Demonstration Rocket for Agile Cislunar Operations, або DRACO, яка розпочалася у 2021 році. У рамках цієї програми було поставлено завдання розробити ядерний тепловий двигун для використання в експериментальному космічному кораблі під назвою експериментальний апарат NTR (X-NTRV), також розроблений DARPA.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Hermeus розробив найпотужніший гібридний двигун

NASA та DARPA планують провести у космосі демонстрацію отриманої ядерної ракети вже у 2027 році.

Доктор Стефані Томпкінс, директор DARPA, наголосила на історичній співпраці двох агентств у космічних кораблях, таких як Сатурн V, для місій Аполлон. "Можливість здійснити прорив у космічних технологіях за допомогою програми ядерних теплових ракет DRACO буде мати важливе значення для більш ефективного та швидкого транспортування матеріалів на Місяць і, зрештою, людей на Марс", - пояснила вона.

Схожі матеріали:
👁 271
Категорія: Технології
Теги: Космічна ракета, ядерний двигун, NASA




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ