Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


05.02.2023

Hermeus розробив найпотужніший гібридний двигун


Hermeus розробив найпотужніший гібридний двигун, за його допомогою літак зможе розвивати швидкість понад 6 мах.


Hermeus розробив найпотужніший гібридний двигун

Стартап Hermeus розробив гібридний двигун, який під час польоту може перемикатися з низькошвидкісного турбореактивного режиму на режим гіперзвукового прямоточного повітряно-реактивного двигуна. Компанія прагне розробити найшвидший літак із гібридним двигуном Chimera.

Lockheed SR-31 Blackbird зі швидкістю 3,3 Маха (2532 милі на годину) в даний час є найшвидшим реактивним літаком у світі. Щоб перевершити Blackbird, Hermeus розробляє літак Quarterhorse з двигуном Chimera, який літатиме зі швидкістю 4 Маха (3069 миль на годину).

У 2022 Hermus провів імітацію гіперзвукового польоту в Лабораторії турбомашин Нотр-Дам в Індіані. Двигун Chimera успішно перейшов із режиму турбореактивного двигуна в режим прямоточного повітряно-реактивного двигуна під час випробувань.

У компанії відзначають, - «Hermeus продемонстрував перехід від турбореактивного до прямоточного повітряного двигуна у своєму двигуні Chimera. Це одне з найважливіших технологічних досягнень, що дозволяють зробити оперативний гіперзвуковий політ реальністю. Можливість перемикання між цими двома режимами дозволяє літаку Hermeus, Quarterhorse, злітати зі звичайної злітно-посадкової смуги, а потім розганятися до високих швидкостей».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Китаї випробовують найшвидший поїзд у світі, він перевозитиме пасажирів зі швидкістю 1000 км на годину

Прямоточні повітряно-реактивні двигуни економічніші і потужніші, ніж турбореактивні двигуни. Наприклад, турбореактивний двигун може розвивати швидкість лише до 3 Маха, але прямоточний повітряно-реактивний двигун може змусити літак літати зі швидкістю 6 Маха (4603 милі на годину). У той час як турбореактивним двигунам потрібно компресор, щоб всмоктувати повітря та стискати його для згоряння.


Hermeus розробив найпотужніший гібридний двигун
 

Прямоточний повітряно-реактивний двигун не потребує компресора, тому що його високошвидкісного руху достатньо, щоб протаранити і стиснути повітря. Однак ці двигуни працюють тільки на швидкості понад 300 миль на годину і забезпечують видатні характеристики при швидкості 3 Маха та вище. Таким чином, хоча вони ідеально підходять для запуску ракет, їх не можна використовувати в літаках, що пілотуються.

З іншого боку, ТРД ефективно працюватиме на малих і навіть на нульових оборотах. Ці двигуни стали популярним вибором для комерційних авіалайнерів та багатьох армійських літаків.

Схожі матеріали:
👁 321
Категорія: Технології
Теги: двигун, літак, гіперзвуковий двигун, турбореактивний двигун, реактивний літак




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ