Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


23.09.2022

Китайські вчені розробили гіперзвуковий двигун, який працює на вугільному порошку


Двигун буде розроблений для цілого ряду умов, від зльоту літаків до гіперзвукового крейсерського польоту на космічних висотах


гіперзвуковий двигун, який працює на вугільному порошку

Китайські вчені працюють над тим, щоб скоротити витрати на гіперзвукові запуски за допомогою повітряно-реактивного двигуна, який працює на комбінації етилену та вугільного порошку.

В одному з наземних випробувань експериментальний пристрій, що використовує недорогу суміш, досяг швидкості понад 2 км в секунду, що в шість разів перевищує швидкість звуку, йдеться в статті, опублікованій в Китайському артилерійському товаристві.

Етилен є одним із найпоширеніших продуктів нафтопереробних заводів, а вугілля в даний час робить більший внесок у виробництво електроенергії в Китаї, ніж будь-яке інше джерело енергії.

«Висока щільність енергії, безпека та низька ціна вугільного порошку дають йому унікальну перевагу при використанні як паливо», — заявила група вчених під керівництвом професора Вена Чуньшена з національної лабораторії фізики перехідних процесів Нанкінського університету науки та технологій.

Вен та його колеги розробляють технологію детонаційного двигуна для гіперзвукової програми Китаю, щоб забезпечити плавний політ на великі відстані зі швидкістю 7 Маха.

Експериментальний двигун, що працює на вугіллі, використовує надзвуковий вибух для створення тяги, вдаючи дрібні частинки вугілля, кожна розміром з бактерію, заповнену киснем камеру і займаючись їх електричними іскрами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Про найгірші операційні системи

За словами дослідників, початковий поштовх, якщо він буде досить швидким, стисне повітря та викличе нові вибухи, створивши потужний і безперервний поштовх уперед.

Команда очікує, що двигун на 20% підвищить ефективність використання палива в порівнянні з сучасними реактивними двигунами, тому що його надзвичайно швидкі детонації можуть перетворювати більше хімічної енергії на кінетичну силу.

"Двигун буде розроблений для цілого ряду умов, від зльоту літаків до гіперзвукового крейсерського польоту на космічних висотах, що зробить його більш ефективним, ніж традиційні гіперзвукові двигуни", - сказали дослідники.

Схожі матеріали:
👁 337
Категорія: Технології
Теги: гіперзвуковий двигун, китай, двигун, гіперзвукова ракета




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ