Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


03.10.2021

Rolls-Royce поставить нові двигуни на стратегічні бомбардувальники ВПС США B-52


B-52 Stratofortress - дальній дозвуковий стратегічний бомбардувальник, здатний нести до 32 000 кг ядерної або звичайної зброї


ВВС США (USAF) вибрали Rolls-Royce North America в якості силової установки для важкого стратегічного бомбардувальника B-52 Stratofortress в рамках Програми заміни двигунів (CERP). Компанія буде поставляти свій двигун F-130 для роботи гігантського літака протягом наступних 30 років.


Rolls-Royce поставить нові двигуни на стратегічні бомбардувальники
 

B-52 Stratofortress - дальній дозвуковий стратегічний бомбардувальник, здатний нести до 32 000 кг ядерної або звичайної зброї і має бойову дальність польоту понад 14 080 км без дозаправки в повітрі. B-52 виробництва Boeing знаходяться на озброєнні ВПС США з 1950-х років, 76 з них все ще знаходяться в експлуатації, а ще 12 знаходяться на резервному зберіганні.

За минулі роки літак був модифікований і модернізований нової електронікою, зброєю та іншими системами з тих пір, як B-52 надійшли на озброєння в 1955 році.

ВВС оголосили про випуск B-52H CERP на початку 2018 року, а в квітні 2020 років запустили запит пропозицій на 608 комерційних двигунів для поновлення свого парку B-52 з 76 літаків. У програмі брали участь такі компанії, як GE Aviation з двигунами турбовентиляторів CF34 і Passport, Pratt & Whitney з PW800 і Rolls Royce з сучасним F130.

Тепер, коли ВПС США вибрали двигун F130 Rolls Royce, вони замінять існуючі двигуни на 608 двигунів (вісім на літак) і 42 запасних частини за 2,6 мільярда доларів США. До теперішнього моменту новий F130 і його комерційне сімейство двигунів налітали більше 27 мільйонів годин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Raytheon успішно випробувала гіперзвукову зброю для ВПС США, швидкість польоту понад 5 Маха

За словами Rolls Royce, двигуни F-130 ідеально підходять для літаків B-52 з доведеною надійністю, чудовою вартістю життєвого циклу і низьким ризиком інтеграції. Варіант двигуна Rolls-Royce, обраний для оснащення культового B-52, вже стоїть на озброєнні ВПС США.
 
«Ми пишаємося тим, що приєдналися до культової програмі ВВС США і надали двигуни світового класу американського виробництва, які будуть використовуватися для місій протягом наступних 30 років. F130 - перевірений, ефективний, сучасний двигун, який ідеально підходить для B-52 », - сказав Том Белл, голова і головний виконавчий директор Rolls-Royce North America і президент відділу оборони.


Схожі матеріали:
👁 565
Категорія: Технології
Теги: США, ВВС, літак, двигун, Бомбардувальник, Rolls-Royce




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ