Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


03.04.2022

General Electric має перший у галузі двигун з адаптивним циклом для винищувачів F-35


Двигун GE XA100 спеціально розроблений для встановлення як на F-35A, так і на F-35C


Двигун GE XA100 спеціально розроблений для встановлення як на F-35A

ВПС США та General Electric (GE) розпочали другу фазу випробувань другого двигуна GE XA100 з адаптивним циклом у комплексі інженерних розробок Арнольда (AEDC) ВПС США в Теннессі.

Фаза 1 випробувань цього двигуна XA100 була завершена у листопаді 2021 року в Евендейлі, штат Огайо. XA100, розроблений передовим програмним підрозділом GE Edison Works, є демонстраційним зразком двигуна з трипотоковим адаптивним циклом, який може спрямовувати повітря в обхідний третій потік для підвищення ефективності використання палива та охолодження або в основний та вентиляторний потоки для додаткової тяги та продуктивності.

Двигун GE XA100 спеціально розроблений для встановлення як на F-35A, так і на F-35C без будь-яких конструктивних модифікацій літака, що дозволяє збільшити дальність польоту, прискорення та охолодну здатність літака для забезпечення відповідності системам місії наступного покоління, а також забезпечує довговічність та підвищену готовність.
 
«XA100 одночасно забезпечує трансформаційні покращення в паливній економічністі, тязі, потужності та тепловому управлінні, які просто не можуть зрівнятися зі застарілими силовими установками», - сказав Девід Твіді, генеральний менеджер GE Edison Works з удосконалених бойових двигунів. «Ці удосконалення допоможуть гарантувати, що F-35 залишиться видатною винищувальною платформою не тільки в найближчому майбутньому, а й на десятиліття вперед, і дозволять знизити експлуатаційні витрати та витрати на технічне обслуговування».

Адаптивний цикл двигуна забезпечує як режим високої тяги для максимальної потужності, так і режим високої ефективності для оптимальної економії палива та часу простою. Трипотокова архітектура двигуна забезпечує ступінчасту зміну можливостей керування температурним режимом, дозволяючи майбутнім системам місій підвищувати бойову ефективність. Крім того, у двигуні також використовуються нові термостійкі матеріали, такі як композити з керамічною матрицею (CMC), щоб забезпечити вищі температури турбіни та покращені характеристики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Система LVSS дозволяє операторам одночасно відслідковувати до 500 цілей радіолокації

Відповідно до GE, ці революційні інновації збільшують тягу більш ніж на 10%, покращують паливну економічність на 25% та забезпечують значно більшу тепловіддачу літака. Крім того, покращена паливна економічність XA100 забезпечує значне скорочення викидів вуглецю і може працювати на будь-якому екологічному авіаційному паливі, схваленому ВПС США.

Схожі матеріали:
👁 507
Категорія: Технології
Теги: реактивний двигун, реактивний літак, двигун




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ