Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


21.01.2024

Новий ракетний двигун Ouroborous-3 економить паливо, «самопоїдаючи» себе під час горіння


Двигун Ouroborous-3 є «самопоїдним», оскільки його фюзеляж створений з трубок з використанням поліетилену високої щільності, які плавляться під впливо


Новий ракетний двигун Ouroborous-3

Нова ракета, розроблена інженерами Університету Глазго, стає меншою з горіння - це новий ракетний двигун Ouroborous-3 економить паливо, пожираючи себе під час горіння.

Ідея не нова, вона існує з 1938 року, але лише у 2018 році команда з Глазго у партнерстві з Дніпровським Національним Університетом в Україні змогла довести розробку настільки, що вона змогла працювати в настільній установці. Тепер вони роблять наступний крок зі створенням безопорного ракетного двигуна, який може харчуватися сам від себе, працюючи при цьому стабільно і перезапускаючись.

Двигун Ouroborous-3 є «самопоїдним», оскільки його фюзеляж створений з трубок з використанням поліетилену високої щільності, які плавляться під впливом тепла, що відходить двигуна. Потім розплавлений пластик поєднується з рідким киснем і пропаном і подається в камеру згоряння. За словами команди, складність полягала в тому, щоб змусити пластиковий фюзеляж зберігати свою форму, не деформуючись під час «самопоїдання» ракети.

Новий ракетний двигун Ouroborous-3

Ідея полягає в тому, що більша частина ваги ракети складається з палива, необхідного для того, щоб підняти саму ракету та корисне навантаження із землі. Крім того, для підйому потрібно більше палива, необхідного для підйому ракети. Спалюючи частини ракети, це не тільки забезпечує більше палива, а й полегшує транспортний засіб, дозволяючи або збільшити корисне навантаження, або підняти на більш високі орбіти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розвідувальний безпілотник Evolution Eagle, схожий на великого птаха і практично безшумний

"Ці дослідження є основним кроком на шляху до розробки повнофункціонального ракетного двигуна", - сказав професор Патрік Харкнесс з Інженерної школи Джеймса Уотта. «Конструкція звичайної ракети становить від 5% до 12% її загальної маси. Наші випробування показують, що Ouroborous-3 може спалювати як паливо дуже схожу кількість власної конструктивної маси. Якби ми могли зробити хоча б частину цієї маси доступною щодо корисного навантаження, то це стане привабливою перспективою для майбутніх проектів ракет».

 


Схожі матеріали:
👁 212
Категорія: Технології
Теги: ракетний двигун, двигун, реактивний двигун




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ