Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


26.08.2021

Японське агентство JAXA успішно випробувало роторний детонаційний двигун в космосі


27 липня японське агентство запустило в космос пару футуристичних рухових установок


Японське агентство аерокосмічних досліджень JAXA оголосило, що вперше успішно випробувало роботу «обертового детонаційного двигуна» в космосі. Новизна розглянутих технологій полягає в тому, що такі системи отримують більшу тягу за рахунок використання набагато меншої кількості палива в порівнянні зі звичайними ракетними двигунами, що вигідно для освоєння космосу.


роторний детонаційний двигун
 

27 липня японське агентство запустило в космос пару футуристичних рухових установок для проведення перших випробувань. Вони були запущені з Космічного центру Учіноура на борту S-520-31, одноступінчатої ракети, здатної піднімати корисний вантаж масою 100 кг понад 300 км. Після вилучення ракети з океану група інженерів JAXA проаналізувала дані й підтвердила успіх місії, в результаті чого нова система була встановлена на передбачувану висоту 234,9 км.

Обертаючись детонаційний двигун використовує серію контрольованих вибухів, які проходять по кільцевому каналу в безперервному циклі. Цей процес генерує велику кількість надефективноъ тяги, що виходить від набагато меншого двигуна, що використовує значно менше палива, що також означає зниження ваги при космічному запуску.

Ракета почала демонстраційні випробування після відділення першого ступеня, включивши обертається детонаційний двигун протягом шести секунд, в той час як другий імпульсний детонаційний двигун тричі працював протягом двох секунд. Імпульсний двигун використовує детонаційні хвилі для спалювання суміші палива та окислювача.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нова воднева технологія Honeywell дозволить дронам літати в три рази довше

Коли після демонстрації ракета була відновлена, було виявлено, що роторний двигун видає близько 500 Ньютонів тяги, що становить лише малу частину того, що звичайні ракетні двигуни можуть досягти в космосі.

За словами інженерів JAXA, успішні випробування в космосі значно збільшили ймовірність того, що детонаційний двигун буде використовуватися на практиці, в тому числі в ракетних двигунах для дослідження далекого космосу, в двигунах першої та двоступеневої ступенів, а також в інших. Подібні двигуни дозволять подорожувати вглиб космосу, використовуючи лише частину палива і ваги, що буде мати вирішальне значення в міжпланетних подорожах.

Схожі матеріали:
👁 518
Категорія: Технології
Теги: двигун, JAXA, детонаційний двигун, ракетний двигун




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ