Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


26.08.2021

Нова воднева технологія Honeywell дозволить дронам літати в три рази довше


Honeywell розробляє новий набір технологій для легких дронів, який дозволить їм літати в три рази довше


У дронів зазвичай короткий час польоту, вони повинні залишатися в межах прямої видимості, щоб підтримувати зв'язок зі своїм оператором. Щоб усунути ці обмеження, Honeywell розробляє новий набір технологій для легких дронів, який дозволить їм літати в три рази довше і з меншим втручанням людини.


дрон
 

У порівнянні з традиційними дронами, які використовують батареї та радіозв'язок прямої видимості, дрони, оснащені технологіями Beyond-Visual-Line-of-Sight (BVLOS) Honeywell, можуть літати далі, нести більшу вагу, уникати небезпек на відстані до 3 км і транслювати відео свого прогресу в будь-якій точці світу. BVLOS складається з водневих паливних елементів потужністю 600 і 1200 Вт, радара IntuVue RDR-84K, інерціального вимірювального блоку (IMU) і безпілотного літального апарату Satcom.

Водневі паливні елементи дозволяють маленьким дронам літати в три рази довше, ніж батареї з еквівалентною потужністю. На відміну від бензинових двигунів вони працюють безшумно і не виділяють парникових газів. Компанія заявляє, що оператори можуть заправляти або міняти резервуари з воднем за лічені хвилини, що дозволяє проводити більше часу в повітрі.

Крім виявлення інших літаків, радарний модуль Honeywell може виявляти перешкоди, наносити на карту місцевості й визначати зони посадки. Він може діяти як радіолокаційний висотомір і надавати карти для альтернативної навігації, якщо GPS-наведення не працює.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Термоядерний реактор допоможе створити теплові екрани для майбутніх місій на Венеру і Юпітер

Надійні ІРУ Honeywell утримують дрони на курсі незалежно від місцевості. Крім того, його супутниковий канал зв'язку може використовуватися для завантаження в реальному часі звітів про погоду і дорожній рух з інших дронів.

Цю технологію можна використовувати в різних додатках, включаючи доставляння посилок «останньої милі», геодезію, пошуково-рятувальні роботи, інспекцію трубопроводів і ліній електропередач, а також медичні доставлення.

Схожі матеріали:
👁 461
Категорія: Технології
Теги: автономний дрон, Дрон, безпілотник




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ