Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


23.08.2021

Перевіряти лінії електропередач під напругою будуть дрони


Вже існує кілька систем перевірки ліній електропередачі на базі дронів


Лінії електропередач під напругою традиційно перевіряють робочі, яким доводиться підійматися на стовпи, стояти в ковшових підйомниках або літати на вертольотах. Нова система обіцяє зробити такі перевірки швидше, простіше і безпечніше, дозволяючи виконувати цю роботу дрону.


Перевіряти лінії електропередач під напругою будуть дрони
 

Вже існує кілька систем перевірки ліній електропередачі на базі дронів, хоча самі лінії зазвичай не можуть бути безпосередньо порушені будь-якими встановленими на Дрони інструментами під час процесу перевірки. Якщо дрони підлетять досить близько, вони можуть заплутатися в стропах, можливо, навіть прорізавши їх. Також можливо, що електромагнітні поля, що випромінюються лініями, можуть негативно вплинути на дрони, змушуючи їх втрачати контакт зі своїми операторами. Саме тут на допомогу приходить система непроводящого навантаження (NPS) Osprey.

Виготовлений компанією Linebird, що займається технологією дронів, він сумісний з існуючими промисловими дронами - Мультикоптер, який здатний піднімати корисне навантаження 2,3 кг - пропоновані моделі включають DJI Matrice 600 Pro, Freefly Systems Alta X і IF1200.

Сама система складається з стабілізуючої трикутної рами, яка прикріплена до шасі дрона, трьох непровідних кабелів, які звисають з кутів цієї рами, і лінійного інструменту Ohmstik, прикріпленого до нижніх кінців цих кабелів. Коли дрон летить по лінії електропередачі, Ohmstik можна регулярно опускати для прямого контакту зі стиками або іншими потенційно несправними сполуками всередині нього, перевіряючи їх електричний опір. Механізм спуску дозволяє відключити систему, якщо дрон відчуває проблеми або просто при посадці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ford створив новий електродвигун Eluminator і пропонує обладнання для електрифікації старих автомобілів

Ще один приклад альтернативної технології перевірки ліній електропередач - це робот LineRanger. Це пристрій з гумовими роликами, який переміщається по лініях після установки безпосередньо на них.

 


Схожі матеріали:
👁 458
Категорія: Технології
Теги: автономний дрон, лінії електропередач, Дрон




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ