Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


05.12.2021

Дрон у стилі птиці використовує пазурі, щоб сідати та захоплювати предмети


Нога робота поглинає енергію удару приземлення та пасивно перетворює її через захоплення


Птахи можуть сідати на різних складних поверхнях і брати/захоплювати різні предмети. Але сучасні дрони обмежені своєю здатністю динамічно захоплювати незвичайні об'єкти. Інженери намагалися створити дрони, що імітують політ та посадку птахів. Тепер команда Стенфордського університету створила біоміметичний робот, який може динамічно сідати на складні поверхні та захоплювати нестандартні об'єкти, як птах.


Дрон у стилі птиці
 

Команда інженерів створила пару ніг як у птахів, названих «стереотипне повітряне захоплення», або SNAG, який може поміститися на квадрокоптерах, дозволяючи їм літати, ловити та переносити предмети, а також сідати на різні поверхні. Цей прогрес може дозволити літаючим роботам економити електроенергію в ситуаціях, коли їм довелося б зависати, наприклад, у пошуково-рятувальних місіях.

SNAG заснований саме на лапах та пазурах сокола-сапсана. Замість кісток він має структуру, надруковану на 3D-принтері, для вдосконалення якої знадобилося 20 ітерацій, а також мотори та волосінь, що заміняють м'язи та сухожилля. Кожна нога має двигуни для руху вперед і назад, а друга - для захоплення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Mercedes-Benz представив нову шалену концепцію розкішного електричного позашляховика Project MAYBACH

Нога робота поглинає енергію удару приземлення та пасивно перетворює її через захоплення. В результаті робот має особливо міцну та високошвидкісну муфту, яка спрацьовує для включення за 20 мілісекунд. Після обгортання гілки кісточки SNAG блокуються, а акселерометр на нозі повідомляє, що робот приземлився і запускає алгоритм балансування для його стабілізації.
 

У ході випробувань дослідники продемонстрували здатність робота ловити предмети, кинуті рукою, зокрема манекен для видобутку, мішок для кукурудзяних бобів та тенісний м'яч. Нарешті лісові випробування показали, що SNAG може приземлятися і триматися за гілки різної товщини та текстури.

Схожі матеріали:
👁 525
Категорія: Технології
Теги: Дрон, роботизація, робототехніка, автономний дрон, робот




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ