Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


07.04.2022

Навчання дітей в умовах воєнного стану


Роль школи під час війни значно більша, ніж освітня


Навчання дітей в умовах воєнного стану

Під час війни школи Полтавщини стали своєрідними осередками взаємодії учнів та вчителів як громади, так і тих, хто змушені були покинути свої домівки аби зберегти життя.

Загалом, на початок квітня у школах Полтавської області вже здобувають освіту 5 864 таких дітей, для порівняння у березні було 3 550 внутрішньо переміщених учнів. Вчителі усіляко допомагають учням адаптуватися до нових умов навчання, враховуючи реалії сьогодення.

Так 87 закладів загальної середньої освіти Полтавщини стали  прихистком для тимчасово переміщених осіб. Деякі педагогічні працівники, які переїхали з гарячих точок отримали роботу та долучились до великої дружньої педагогічної родини нашої області.

На сьогодні більшість шкіл перетворилися на пункти для надання гуманітарної допомоги та тимчасового прихистку внутрішньо переміщеним особам. Та разом з тим освітній процес триває.

Майже всі заклади загальної середньої освіти Полтавської області в перервах між повітряними тривогами навчають учнів з використанням технологій дистанційного навчання. Деякі школи, на прохання батьків, організували освітній процес за змішаною формою. Крім того, школи дають змогу внутрішньо переселеним дітям отримувати й психологічну підтримку, не втрачати відчуття приналежності до спільноти.

Роль школи під час війни значно більша, ніж освітня. Надзвичайно важливо гнучко підходити до організації роботи школи та налаштовувати освітній процес так, щоб він був комфортним і сприятливим для збереження здоров’я як дітей, так і педагогів.

Саме тому Державна служба якості освіти України (далі — Служба) у співпраці з ініціативою «Система забезпечення якості освіти» (SURGe) постійно підтримують керівників шкіл та надають рекомендації щодо оптимальної організації освітнього процесу. На сайті Служби створено сторінку «Заклади освіти в умовах воєнного стану» для отримання педагогами актуальної інформації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У цьому навчальному році школи самостійно визначать закінчення освітнього процесу

Наголошуємо, що управління Державної служби якості освіти у Полтавській області завжди на захисті прав усіх учасників освітнього процесу, наш телефон «гарячої лінії» 050 211 18 45.

Відновлення роботи школи навіть в дистанційному режимі є важливим внеском у життєдіяльність громади. Адже освічена нація завжди сильна. А значить, зможе відстояти власну думку, аргументуючи свій вибір. Разом до омріяної Перемоги.

Інформацію підготовлено управлінням
Державної служби якості освіти у Полтавській області


Схожі матеріали:
👁 614
Категорія: Шкільний екран
Теги: війна, освітній процес, освіта, школи




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ