Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


22.09.2021

Навіщо, коли і як потрібно чистити водонагріваючий бойлер?


Через специфіку своєї роботи і тісного контакту з рідиною всередині нього накопичується накип.


Щоб водонагрівальне обладнання служило десятки років його потрібно своєчасно обслуговувати. При цьому, потрібно дотримуватися рекомендовані виробником терміни. Правильність і своєчасність - головні пункти, які потрібно враховувати при обслуговуванні побутової техніки.

У бойлері чищенню підлягає внутрішній бак і ТЕН. Але заміна анода теж є важливим етапом, багато в чому визначає продуктивність і довговічність обладнання. Процес обслуговування в кілька разів обходиться дешевше ніж ремонт.

Навіщо, коли і як потрібно чистити водонагріваючий бойлер?
 

Навіщо потрібно чистити бойлер, його ТЕН і бак?

Бойлер складається з місткого бака й нагрівального елементу. Через специфіку своєї роботи і тісного контакту з рідиною всередині нього накопичується накип. Швидкість і кількість її появи несе пряму залежність від того, якої якості вода. Чим вона жорсткіше, а температура вище - тим швидше буде розвиватися наліт.

На прикладі звичайного побутового чайника можна побачити те, що при тривалому використанні його стінки покриваються нальотом. Тепер уявіть, що накопичується всередині бойлера, який працює значно частіше і довше. При відсутності належного догляду накип утворює теплоізоляційний шар на тені. Він істотно зменшує продуктивність елемента, а також сприяє більш швидкому зносу.

Вплив на здоров'я людини

Як відомо, при відсутності нагріву води понад 45 градусів за Цельсієм, в ній починають розвиватися шкідливі бактерії легіонелли. Вони є шкідливими для людини, оскільки можуть спровокувати пневмонію і легіонельоз. Бактерії передаються повітряно-крапельним шляхом, в першу чергу вражаючи легені. Але вони гинуть при температурі вище 45 градусів за Цельсієм. Щоб у вашому бойлері бактерії не розвивалися, експерти рекомендують періодично гріти воду сильніше звичайного, а також проводити своєчасне обслуговування.

Як часто потрібно чистити бойлер?

В умовах помірної експлуатації водонагрівальне обладнання потрібно обслуговувати раз в рік. При цьому, потрібно враховувати якість води, що нагрівається і частоту використання. В умовах щоденного застосування вдаватися до чищення потрібно раз в кілька місяців. Як правило, основні зусилля йдуть на боротьбу з нальотом. Його надлишок підвищує енерговитрати, що позначається на рахунках.

 
Навіщо, коли і як потрібно чистити водонагріваючий бойлер?
 

Як міняти магнієвий анод?

В процесі обслуговування водонагрівача важливо звернути увагу на те, скільки залишилося магнієвого анода. Якщо його зовсім мало - рекомендується замінити, адже це єдиний спосіб захистити бак від корозії. Іржа роз'їдає метал, приводячи до пробоїв. Це може бути чревате затопленням не тільки вашої кімнати, але і сусідів. Якщо ви не впевнені в тому, чи пора чистити бойлер, проведіть позапланове обслуговування. Навіть незначні корозійні освіти можуть стати початком виходу з ладу всього обладнання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розумні кросовки Ashirase Inc, вирішать проблему пересування для людей з ослабленим зором

Усунення нальоту, перевірка або заміна анода, чищення корпусу від забруднень. В цілому всі процеси займають мало часу, але несуть велику користь «здоров'ю» вашої техніки. Завдяки цьому бойлер буде служити десятиліттями, не доставляючи ніяких проблем.

Схожі матеріали:
👁 537
Категорія: Технології
Теги: опалення, побутова техніка, бойлер, водонагрівач




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ