Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


16.10.2021

Небесний гак Skyhook дешевше доставить будівельні матеріали в Космос, ніж стандартна ракета


Небесний гак Skyhook - це пристрій передачі імпульсу


Гаки Skyhooks набагато дешевше і простіше у використанні ніж ракети. Такий простий, але в той же час винятковий і безпечний варіант, який поєднує давно відому ідею, але з акцентом і розробкою передових технологій.

Небесний гак Skyhook - це пристрій передачі імпульсу, який можна використовувати в ролі доставки необхідних речей і матеріалів в Космос, або як альтернативний спосіб запуску космічних апаратів. Розробка заснована на традиційному принципі, але вдосконалена за новими стандартами.


Гак Skyhooks
 

Структура апарату може бути багаторазовою і з дуже високим відсотком ефективності. У чому суть роботи небесного гака Skyhook? Уявімо, що обертається супутник з довгим тросом з одного боку і коротким з противагою з іншого. При запуску, космічне судно прикріплюється до довгого тросу і викидається таким чином в космос.

При з'єднанні тросів на навколоземній орбіті і накопичення моменту імпульсу космічний корабель випускається в космос. Skyhooks можуть усунути безліч недоліків ракет. Наприклад, ракети споживають величезну кількість палива для подолання гравітаційної сили Землі, на відміну від гаків. Але гак вимагає виходу на низьку навколоземну орбіту і тоді потенційно, можуть виникнути проблеми тертя з атмосферою Землі.

Небесний гак має максимальний кілометраж від 100 до 150 км. Атмосфера Землі на такій висоті майже відсутня або може бути порівняно тонкою. Що стосовно ефективності, то на неї може значно вплинути тертя або зниження повітря, що сповільнить всю конструкцію і може привести до катастрофи. Це змушує дослідників не поспішати із заявами, а реально модернізувати установку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Унікальний мозковий імплантат, створений на основі штучного інтелекту, зможе витягти з депресії

Головний акцент в розробці всієї установки повинен бути на міцний і одночасно легкий матеріал, це можуть бути вуглецеві нанотрубки або використання зілона. Такий матеріал міцніше кевлара і не змінює довжину при сильному натягу. Небесні гаки досить цікава установка, яка може зробити прорив в космічних дослідженнях, але розробники розуміють, що потрібно врахувати багато чинників, і в першу чергу - це безпека і надійність.

Схожі матеріали:
👁 387
Категорія: Технології
Теги: космічний апарат, космос космічна ракета




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ