Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


01.10.2021

Технологія розпилення глинозему в польоті FAST


Технологія розпилення глинозему в польоті FAST дозволить місячним посадковим модулям створювати власні посадкові майданчики


Каліфорнійська компанія Masten Space Systems розробляє метод захисту місячних посадкових модулів від місячного пилу, що викидається двигунами при посадці. Підхід передбачає, що посадочні апарати будуть вводити частки глинозему кераміки в шлейф ракетного двигуна, щоб склеїти місячний пил, створивши імпровізований посадочний майданчик на поверхні Місяця за кілька миттєвостей до приземлення.


місячний посадковий модуль
 

Місячний пил, або реголіт, становить серйозну проблему для майбутніх космічних місій і NASA оголосило про програму нагородження студентів, які зможуть придумати нові інноваційні методи вирішення цієї проблеми. Дрібні гострі частинки матеріалів можуть викликати пошкодження космічних апаратів, скафандрів і обладнання, а також можуть викликати пошкодження легенів космонавтів в майбутніх космічних середовищах існування.

Проблема зносу місячного реголіту була проблемою для апаратів, що спускаються епохи Аполлона, які важили приблизно 10 метричних тонн. Тепер, у зв'язку з майбутніми місячними місіями NASA «Артеміда», вона спрямована на відправку на Місяць важчих посадочних пристроїв, що важать приблизно від 20 до 60 метричних тонн. Masten пояснює, що ці спускові апарати будуть посилати гострі частинки реголіту, які небезпечно летять назовні зі швидкістю, що перевищують 3000 метрів в секунду.

Фірма представила дизайн місяцеходу, який використовує контрольовані вибухи для збору місячного льоду і забезпечення водою і киснем для майбутніх місячних місій, сподівається, що її нове рішення допоможе знизити загрозу від місячного пилу. Їх метод, названий методом розпилення глинозему в польоті (FAST), вводить керамічні частки глинозему в шлейф спускається, коли він опускається до поверхні Місяця.


місячний посадковий модуль
 

Керамічні частинки оксиду алюмінію FAST покривають область безпосередньо під посадковим модулем, перш ніж дати йому можливість швидко охолонути і затвердіти, щоб сформувати посадковий майданчик з більшою термічною стійкістю. Всього за 10 секунд система FAST може скинути 186 кг частинок на область діаметром 6 м. Потім посадковий модуль повинен буде зависнути всього 2,5 секунди, поки майданчик охолоне, перш ніж приземлитися.

За оцінками компанії, вартість місії зі створення посадочного майданчика на Місяці для подальшої висадки складе близько 120 мільйонів доларів, що спонукало їх розробити більш економічний підхід.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Космічний корабель, з плазмовим двигуном, доставить на Марс астронавтів всього за 90 днів
 
місячний посадковий модуль

В ході випробувань Masten і його партнери визначили найкращу швидкість осадження частинок, товщину посадкового майданчика, а також те, як керамічні частинки будуть злипатися, утворюючи посадочний майданчик на Місяці, і наскільки ефективна ця площадка для запобігання розсіювання пилу. Вони кажуть, що ця концепція здійсненна навіть для найбільшого із запропонованих спускаються Artemis, і що розмір і температуру шлейфу двигуна можна регулювати залежно від розміру необхідної посадкового майданчика.

Схожі матеріали:
👁 498
Категорія: Технології
Теги: політ на Місяць, місячний пил, місяць, космічний апарат, NASA, місячна місія




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ