Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


01.10.2021

Космічний корабель, з плазмовим двигуном, доставить на Марс астронавтів всього за 90 днів


Технологія плазмових ракет стане ключем до марсіанського літального апарату


Інженери різних організацій розробляють нові технології, які допоможуть майбутнім астронавтам дістатися до Марса за короткий проміжок часу. Ракетні двигуни на основі плазми - один з варіантів, пропонованих для дослідження Червоної планети.

Космічний корабель, з плазмовим двигуном
 

У NASA і SpaceX з'явився новий конкурент в марсіанській програмі стаптап Ad Astra. Компанія заснована фізиком і колишнім астронавтом Франкліном Чангом Діасом, розробляє плазмовий ракетний двигун під назвою VASIMR, який дозволить екіпажу досягти Марса в три рази швидше, ніж звичайна ракета.

Ідея двигуна VASIMR народилася у астронавта NASA, який за час своєї роботи в космічному агентстві сім разів літав на шатлі і має докторську ступінь з фізики плазми Массачусетського технологічного інституту.

Технологія плазмових ракет стане ключем до марсіанського літального апарату, який буде швидше і ефективніше, ніж будь-яка хімічна ракета старого зразка.


Космічний корабель, з плазмовим двигуном
 

Хімічні ракети спалюють гази, такі як водень і кисень, які створюють тягу при виході з сопла. З іншого боку, плазмова ракета не спалює паливо, як двигун внутрішнього згоряння. Вона скоріше використовує електромагнітні поля високої інтенсивності для нагрівання газу до температур на мільйони градусів вище, ніж може досягти звичайне горіння, для генерації плазми. Ця висока температура призводить до набагато більшої тяги, ніж можуть забезпечити хімічні ракети, коли газ виходить через сопло ракети.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розумні світильники Regent Lighting спростять робочі процеси і зроблять новий крок в архітектурному облаштуванні простору

Проект, який розробляє Чанг Діас для польоту на Марс, може дозволити астронавтам подорожувати в два-три рази швидше. Двигун VASIMR буде оснащуватися ядерним реактором, який використовується на атомних підводних човнах. Подібний космічний корабель з плазмовим двигуном може доставити на Марс 60 тонн вантажу вже за 90 днів.

Схожі матеріали:
👁 616
Категорія: Технології
Теги: ракетний двигун, плазмовий двигун, польоти в космос, марс




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ