Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


28.03.2023

Новий плазмовий двигун Vasimr допоможе досягти Марса лише за 39 днів


Ракета Ad Astra рухатиметься вдесятеро швидше, ніж сучасні ракети, використовуючи в десять разів менше палива


Новий плазмовий двигун Vasimr

NASA виділило 10 мільйонів доларів США компанії Ad Astra Rocket Company для подальшої розробки її магнітоплазмової ракети зі змінним питомим імпульсом (Vasimr), електромагнітного двигуна, здатного доставити космічний корабель на Марс лише за 39 днів.

Фінансування NASA було частиною Партнерства космічних технологій для досліджень. Ракета Ad Astra рухатиметься вдесятеро швидше, ніж сучасні ракети, використовуючи в десять разів менше палива.

За словами Франкліна Чанга Діаса, колишнього студента Массачусетського технологічного інституту, астронавта NASA, а нині генерального директора Ad Astra, система Vasimr скоротить подорож на Марс на кілька місяців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні створили нову версію морського ударного безпілотника «Бахмут» та «За Єнота»

За словами Діаса, «це не схоже на жодну іншу ракету, яку ви бачили в минулому. Це плазмова ракета. Ракета Vasimr не використовується для запуску, він використовується для руху, вже перебуваючи на орбіті. Це називається "рух у космосі".

Новий плазмовий двигун Vasimr
 

Vasimr нагріває плазму, електрично заряджений газ до високих температур за допомогою радіохвиль. Потім система забезпечує тягу, спрямовуючи гарячу плазму із задньої частини двигуна. За словами Діаса, Vasimr дозволить заощадити тисячі галонів ракетного палива та десятки мільйонів доларів на рік.

Схожі матеріали:
👁 315
Категорія: Технології
Теги: двигун, плазмовий двигун, польоти в космос, NASA, марс




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ