Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


18.07.2022

Новітні технології сучасного світу


Штучний інтелект уже отримав всесвітнє визнання за останні 10 років, але він все рівно залишається серед популярних трендів


Сучасні технології розвиваються досить стрімко, максимально впливаючи на різні сфери життєдіяльності. Цей фактор не можна недооцінювати, адже він є важливим для кожної людини. Змінюються не лише технології, а й загальні тенденції, що помітно на прикладі висококваліфікованих спеціалістів, які здатні вирішувати поставлені задачі, не виходячи з дому. Варто визнати, що сучасний світ вже ніколи не буде таким як раніше, тому багатьом людям доведеться освоювати новітні технології, навіть не за власним бажанням, а за необхідністю. Зокрема, на увагу суспільства точно заслуговують технологічні категорії, що будуть представлені трохи нижче.


Новітні технології сучасного світу

Штучний інтелект

Штучний інтелект уже отримав всесвітнє визнання за останні 10 років, але він все рівно залишається серед популярних трендів, бо постійно розвивається. Сьогодні ця тенденція стала практично непомітною, адже повсякденні процеси вже звичні для багатьох людей. Всі працюють, грають в ігри чи дзвонять по телефону, користуючись перевагами штучного інтелекту, але не думають про це.

Крім того, штучний інтелект корисний при вирішенні більш глобальних задач, які пов’язані з можливістю передбачення реакції людей на ті чи інші маніпуляції. Це означає, що у майбутньому великі компанії можуть пропонувати потенційним клієнтам різні товари та послуги, наперед знаючи про рівень можливого попиту. За схожою схемою зможуть працювати і органи державної влади, аналізуючи поведінку людей в режимі реального часу. Очевидно, що зараз використання таких технологій здається малоймовірним, але ж детектор брехні успішно працює, а результати отримані за допомогою цього апарату є достовірними майже на 100%.

Подальший розвиток штучного інтелекту є пріоритетним завданням для науковців, тому в цю галузь вкладають кошти уряди багатьох країн. Подібні інвестиції будуть лише збільшуватись найближчим часом, адже для створення роботів і розумних машин треба мати надійний фінансовий фундамент. Можливо, саме тому до 2025 року ринок штучного інтелекту зросте до 200 мільярдів доларів, завдяки чому розширюється спектр робочих місць у різних секторах: від навчальної сфери до реалізації складних технологічних проектів.


Новітні технології сучасного світу

Віртуальна реальність

Віртуальна і доповнена реальність – це важливі аспекти сучасного життя, які дозволяють поглянути на світ іншими очима, паралельно перемістившись в інший вимір. По суті, людина може бачити перед собою певний об’єкт, але знаходитись в сотнях кілометрів від нього. Це дійсно унікальна можливість, особливо в тому випадку, якщо хочеться подорожувати по світу, не витрачаючи багато грошей. Нема нічого дивного в тому, що раніше технологія віртуальної реальності активно використовувалась в іграх, де і зарекомендувала себе з кращого боку.

Зараз індустрія дещо розширилася, але загальна тенденція залишилася сталою. Наприклад, щоб відчути себе професійним гонщиком, потрібно лише встановити Gran Turismo Sport VR. Аналогічна можливість є та у прихильників покеру, які можуть переміститись за віртуальний стіл з сидячими за ним іншими гравцями за допомогою PokerStars VR, та гольфу з Everybody's Golf VR. Як бачите, подібна технологія в основному використовується в іграх, але насправді вона більш корисна, що доведено діючими представниками берегової охорони та ВМС США. Всі вони використовували в навчанні програму VirtualShip, яка дозволяє моделювати різні ситуації в режимі реального часу.

У поточному і наступних кількох роках слід очікувати подальшої інтеграції віртуальної реальності у звичне життя. Цей процес буде проходити майже непомітно, тому що VR і AR гармонічно поєднуються з іншими новітніми технологіями, що дозволяє спеціалістам поступово реалізовувати існуючий потенціал. Зокрема, досить активно розвивається навчальна, розважальна та реабілітаційна сфера. Лікарі отримують унікальну можливість для вивчення особливостей складних операцій, туристи подорожують в найвіддаленіші куточки світу, пілоти відпрацьовують свої дії в складних ситуаціях в небі, а геймери відчувають себе справжніми майстрами. Що може бути краще?

Новітні технології сучасного світу

Квантові обчислення

Ще одна корисна технологічна тенденція, яка є досить актуальною в наш час. Квантові обчислення проводяться на основі базових явищ та досліджень, що дозволяє науковцям більш ефективно виконувати свою роботу. Зокрема, при розробці вакцин від небезпечних захворювань, коли час має особливу цінність, здатність до швидкого отримання та аналізу даних з різних джерел – це необхідний пріоритет. Крім цього, квантові обчислення займають важливе місце у фінансові сфері, де завжди є певні кредитні ризики та різні види шахрайства, які варто прораховувати наперед.

На щастя сучасні комп’ютери дозволяють проводити необхідні маніпуляції за декілька секунд. Передові компанії зацікавлені у розвитку квантових обчислень, тому готові ділитися своїми розробками. В результаті дана сфера давно вийшла за межі локальних ринків, а її сумарний прибуток в США складає 2 млрд доларів. Єдина суттєва проблема криється у тому, що профільних спеціалістів у цій сфері поки дійсно не вистачає. Мало людей мають досвід роботи з квантовою механікою, не говорячи вже про лінійну алгебру, теорію ймовірностей та інші схожі поняття. Проте, незважаючи на всі перешкоди, квантові обчислення поступово займають свою нішу, сприяючи стрімкому технологічному прогресу.

Схожі матеріали:
👁 614
Категорія: Прес-реліз
Теги: новітні технології, штучний інтелект




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ