Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


29.10.2013

Обережно: інтернет-шахрайство!


Безліч інтернет-магазинів пропонують товари за дуже привабливими цінами


Обережно: інтернет-шахрайство!

Понад 2 тис. злочинів, пов’язаних з дрібним шахрайством в інтернеті скоєно торік. А за перше півріччя 2013-го в єдиний реєстр досудових розслідувань внесено вже 1878 подібних заяв

Безліч інтернет-магазинів пропонують товари за дуже привабливими цінами. Та існує небезпека, що вас обдурять.

Нещодавно до редакції «Події та коментарі» звернулася Ганна Єфрименко, жителька Червоно­заводського на Лохвиччині. Побачивши по телевізору рекламу корсета для підтримання хребта, жінка відразу ж передзвонила у фірму-розповсюджувач.

Консультант повідомила, що пристрій коштує 4,5 тис. грн. Вдалося «сторгуватися» до 1,9 тис. грн. Наступного дня до оселі Ганни Єфрименко прибув кур’єр із замовленням. «Мені принесли такий же пристрій, як у мене був, тільки мій зламався, – говорить жінка. – Сказали, що в мене є два тижні для тестування товару. Якщо за цей час він мені не сподобається, то гроші повернуть.

Також кур’єр запевнив, що поламаний пристрій найближчим часом у неї куплять – це буде своєрідною гарантією порядності фірми.

«Пристрій мені не сподобався, – говорить жінка. – Він анітрохи не допомагав. Ніхто у мене поламаний не викупив, і новий теж за 2 тижні не забрали, хоча й обіцяли. Натомість почали тероризувати телефонними дзвінками, щоб я обов’язково виплатила різницю коштів у 2,6 тисяч гривень, всіляко залякуючи».

Жінка звернулася до інспекції з питань захисту прав споживачів, та допомоги так і не дочекалася.

– Тема інтернет-шахрайства вкрай актуальна, – розповідає керівник прес-служби обласної міліції Юрій Сулаєв. – Цей вид кіберзлочинності впевнено набирає обертів в Україні. Не виняток – і наша область. Покупців, як правило, заманюють низькими цінами, не надаючи жодних гарантій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині затримали адвоката, який "розкрутив" клієнта на хабар

Щоб не потрапити у подібну ситуацію, він рекомендує користуватися лише перевіреними інтернет-магазинами. А найкраще замовляти товар у тих магазинах, де розрахунок проводиться після отримання товару і його огляду. – Якщо ж сталося так, що вас все-таки обдурили, не зволікайте і відразу ж звертайтеся до міліції. По гарячих слідах злочин розкрити набагато легше, – радить правоохоронець.

У цьому році подібний випадок стався у Семенівці. Чоловік виписав пальто в одному з інтернет-магазинів, який розташований у Житомирській області, і отримав неякісний товар. Правоохоронці допомогли потерпілому підготувати заяву до Житомирської міліції. За досить короткий час гроші повернули.

– Замовляти товари слід у «брендових магазинах», – переконаний юрист, член Спілки адвокатів України Віталій Смирнов. – З вами відразу ж повинен зв’язатися консультант-менеджер, обговорити методи доставки. А при отриманні товару ретельно перевірте його комплектацію та стан. У разі хоч найменших сумнівів можна відмовитися від покупки.

«Події та коментарі»


Схожі матеріали:
👁 1246
Категорія: Актуально
Теги: Юрій Сулаєв, шахраї, інтернет-магазин




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ