Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


02.06.2014

Будьте обережні! Шахраї "атакують" через інтернет-магазини


В Інтернеті легше обдурити, ніж в реальному житті


Будьте обережні! Шахраї "атакують" через інтернет-магазини

Сьогодні шахрайство в різних проявах і без інтернету дуже поширене явище, інтернет шахрайство ж зустрічається ще частіше, і фантазії у організаторів цього виду злочину немає меж.

В Інтернеті легше обдурити, ніж в реальному житті. Цим користуються недобросовісні користувачі Інтернету, які й виманюють гроші у довірливих людей.

Придумують все нові «чесні» способи захоплення грошей. Це і продаж нібито конфіскованої побутової техніки, «вивужування» конфіденційної інформації про банківські картки у клієнтів інтернет-магазинів,  розсилка листів про виграші в лотереях,  злом електронних систем платежів тощо. Фантазії шахраїв немає межі!

Серед ознак сумнівності будь-якої угоди можна назвати підозрілі дані власника рахунку продавця, анонімність, стійке бажання покупця дізнатися реквізити банківських рахунків чи карт, небажання продавця призначити телефонну розмову або особисту зустріч. Частіше за все хитрощі шахраїв апелюють до найбільш живучих вад людини - жадібність і бажання заробити великі гроші, нічого для цього не роблячи.

До міліції Полтавщини за останні дні надійшло одразу декілька повідомлень від мешканців Полтавської області. Потерпілі заявляли про те, що невідомі особи шахрайським шляхом через мережу інтернет заволоділи їх грошима. Шахраї під приводом купівлі речей, дізнались номер карти і зняли не малі кошти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Києвом злодії розібрали рейки і пустили під укіс локомотив

Так, у Миргородському, Карлівському, Лохвицькому та Котелевському районі через один із популярних інтернет-магазинів було знято з рахунку постраждалих понад 23 тисячі гривень. Коли потерпілі зрозуміли, що їх ошукали - одразу заявили до міліції.

Наразі правоохоронцями по всім фактам шахрайств відкриті кримінальні провадження (частина 1 статті 190 Кримінального кодексу України ). Проводяться оперативні заходи щодо встановлення зловмисників.

Шановні громадяни! Щоб не попастися на «гачок» шахраїв, закликаємо бути пильними! Проявляйте особливу обережність і не довіряйте незнайомим людям свої особисті дані.

Найдиш Наталія, студентка ПНПУ ім. В. Г. Короленка

 



Схожі матеріали:
👁 1252
Категорія: Актуально
Теги: Інтернет, шахраї, інтернет-магазин




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ