Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


05.03.2020

Однокласники запустили відновлення профілю за допомогою розпізнавання обличчя


У основі сервісу - власне рішення соцмережі за визначенням обличчя на базі нейромереж.


Однокласники стали першою соцмережею, яка пропонує користувачам самостійно відновити доступ до профілю за допомогою технології розпізнавання обличчя і жестів.

У основі сервісу - власне рішення соцмережі за визначенням обличчя на базі нейромереж. Технологія дозволяє за лічені хвилини пройти увесь процес відновлення, без заповнення заявки в службу підтримки і листування з оператором.

Відновлення профілю за допомогою розпізнавання обличчя
 

ОК послідовно розвивають сферу застосування технології розпізнавання обличчя, роблячи з її допомогою сервіси соцмереж зручнішими і при цьому не порушуючи конфіденційності цих користувачів. За останні два роки в соцмережі з'явилися сервіси автоматичних відміток друзів на фотографіях, відео і прямих ефірах - алгоритми машинного навчання відмічають тільки тих, з ким користувач знайомий насправді.

Також ОК перший серед соцмереж запустили сервіс додавання друзів по фото - профіль людини показується тільки після схвалення ним заявки в друзі. У новому сервісі фотографії використовуються тільки для ідентифікації і не потрапляють на сторінку користувача в соцмережі.

Новий сервіс буде корисний тим, у кого немає можливості отримати код відновлення на пошту або смс. У будь-якій соцмережі користувачі часто забувають паролі і не можуть увійти на свою сторіночку, у результаті дублюють профілі і втрачають доступ до особистої інформації. ОК пропонує полегшити процедуру відновлення доступу, без необхідності фотографування екрану і заповнення заявок.

Після декількох невдалих спроб введення пароля, ОК запропонує вам допомогти відновити доступ по електронній пошті або телефону. Проте якщо жоден із способів користувачеві недоступний, а в профілі є фотографії, відповідні для ідентифікації, система запропонує відновити доступ по фото самостійно. Алгоритми машинного навчання аналізують правильність виконання завдання і звіряють завантажений знімок з фотографіями профілю.

На першому етапі в навчанні алгоритмів беруть участь модератори. В майбутньому ОК планує максимально автоматизувати процеси ідентифікації користувачів і розширити сферу застосування цієї функції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Huawei випускає нові продукти і рішення 5G, готові створити нові цінності

Новий сервіс відновлення доступу по фото помітно виграє перед традиційними способами - звертанням до служби підтримки з необхідністю відсилання власного фото на тлі листування з оператором. Попереднє тестування також підтвердило інтерес аудиторії ОК до нововведення. Більше 60% користувачів, яким було запропоновано відновлення по фото вважали за краще його традиційному звертанню до служби підтримки. Після прочитання інструкцій, фото на звіряння присилають більше 90% з них.

З сьогоднішнього дня сервіс доступний в мобільному додатку ОК для платформи Android. Впродовж декількох місяців відновлення по фото з'явиться і у користувачів iOS застосування.

Схожі матеріали:
👁 700
Категорія: Технології
Теги: однокласники, розпізнавання обличчя, Соцмережа




Всього коментарів: 1

0
1 23ewrw   (13.03.2020)
А чи не заборонена ця соцмережа в даній державі?

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ