Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


10.06.2022

Переборний фізичний примус не відміняє відповідальності


Для отримання юридичної консультації ви можете звертатися до контактного центру системи надання безоплатної правової допомоги


Переборний фізичний примус не відміняє відповідальності

Характер фізичного примусу, застосованого до особи - «деталь», яка може докорінно змінити рівень відповідальності за завдану особою шкоду правоохоронюваним інтересам під його впливом.

Якщо особа перебувала під безпосереднім впливом переборного фізичного примусу, тобто могла керувати своїми діями, і при цьому не перебувала у стані крайньої необхідності, вона буде нести відповідальність на загальних підставах, визначених Кримінальним Кодексом України.

Наголошуємо, що мова про виключення відповідальності за вчинене протиправне діяння під впливом фізичного примусу йтиме лише у тому випадку, якщо особа НЕ могла керувати своїми діями, тобто не могла самостійно приймати рішення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Говоримо з клієнтами пробації про шкідливий вплив алкоголю

Нагадаємо: фізичний примус - це застосування до особи фізичного насильства з метою примушенняїї до вчинення або невчинення певних протиправних дій всупереч її волі.

Для отримання юридичної консультації ви можете звертатися до контактного центру системи надання безоплатної правової допомоги: 0 800 213 103.

Схожі матеріали:
👁 573
Категорія: Актуально
Теги: Фізичний примус




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ