Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


01.08.2013

Переваги, і комфорт «хюндайового» сервісу


Придбані в інтернеті на сайті booking.uz.gov.ua квитки відтепер можна повернути через сайт «Укрзалізниці»


Обережно: «хюндайовий» сервіс!

Минуло трохи більше року, як нас «ощасливили» потягами азійського виробництва з обіцянками європейського сервісу. За цей час марка «Хюндай» стала загальною назвою, що стосується чогось дорогого, але не вельми надійного

Узимку ми навіть збивалися з рахунку, скільки разів корейські потяги застрягали в чистому полі без опалення, світла і туалетів. Можливо, «корейці» бояться холоду, а влітку «виправилися»?

– Нещодавно нам із сестрою треба було з’їздити з Києва до Полтави, – розповідає киянка Людмила. – Надворі було страх як спекотно, тож злякалися, що в маршрутці буде жарко й незручно. Вирішили їхати потягом «Інтерсіті+».

Київ–Харків: мовляв, і швидко, і ноги можна зручно простягти. Ціна, звісно, куснула – 220 гривень за квиток (маршруткою – 100 гривень і тільки на годину-півтори довше). Але відступати було пізно. Тож о шостій ранку ми завантажилися в поїзд, сповнені радісних передчуттів, бо досі «Хюндаєм» не їздили. Перше, що вразило, – повна невідповідність ціни і рівня сервісу. У вагоні – задуха, вікна в розводах і такі ж столи, на які гидко спертися.

На сидіннях поруч і навпроти мене спали два чоловіки з жахливим перегаром. Один періодично стукався головою об стіл і перекидав пляшку з водою, а другий падав моїй сестрі на плече, зовсім як у відомій комедії. По вагону розносили напої та «пластмасові» сендвічі за скажену ціну. На додачу в туалеті були зламані двері. Усередину я не заходила, бо погидувала. На зупинках поїзд стоїть усього одну-дві хвилини! Вихід – тільки з двох-трьох вагонів на весь потяг, про що гугняво оголошують по комутатору. Розібратися що до чого людині спросоння або коли їде з дітьми, речами, та ще й добігти до потрібних дверей, не так-то й просто.

Та ще й провідники – грубі, неуважні… І ще один «мінус» сервісу а ля «Хюндай»: майже в один і той же час два потяги вирушали в бік Полтави. Їхні номери дуже схожі. Чоловік сів не в той потяг, але провідник не помітив і впустив його. З’ясувалося це лише тоді, коли наш поїзд рушав, а той уже відбув. Чоловік обурювався: як йому тепер дістатися Полтави, де він має бути о дев’ятій ранку? Провідниця грубо висадила його з поїзда, хоча могла б виявити розуміння і дати йому змогу доїхати, якщо її колега вже припустився помилки. І цей сервіс коштує 220 гривень?!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гребінківський спорткомплекс може отримати «друге дихання» як олімпійська база

– Я їхав з Полтави до Києва 25 липня і того ж дня повертався назад, – ділиться працівник одного з залізничних підприємств обласного центру Іван. – «Хюндаєм» зручно, бо виїжджаєш із Полтави о 10.10, у Києві – о 13.20, устигаєш упоратися зі справами і вже о 19-й ти в Полтаві. Це задоволення в підсумку коштує майже 400 гривень. Проте обіцяного сервісу я не побачив. У нашому вагоні був відключений кондиціонер, бо хтось змерз і поскаржився.

Таке враження, що в охолоджувача повітря є тільки два режими: або морозить, або ж вимкнений. Задуха була страшенна. Дивно й те, що чай, каву пропонують за гроші, причому маленький стаканчик чаю коштує шість гривень. А приміром, в автобусах «Автолюкс» чай і кава входять до вартості квитка, хоча він там коштує майже удвічі дешевше. До «мінусів» можна додати вузькі проходи у вагонах і знеструмлені розетки для ноутбуків.

– Загалом найбільший плюс у потягів «Інтерсіті+» – їхня швидкість, – ділиться полтавець Олександр, який доволі часто користується послугами залізниці. – За це, мабуть, і платить пасажир, бо все інше стільки не коштує. «Мінусів» достатньо багато. Приміром, немає інструкції, як відчинити двері, коли хочеш зайти в поїзд з перону на проміжній станції. Утім, є така зелена кнопочка, яку потрібно натиснути. Якщо у потяг сідає хтось із «бувалих», то вони підказують новачкам. Провідник – один на кілька вагонів, а часу для того, щоб розібратися, як туди зайти, немає, адже поїзд стоїть у Полтаві всього дві хвилини. Нещодавно «нарвався» на забиту раковину в туалеті поїзда з Києва на Львів. Коли миєш руки, то вітродув умикається автоматично.

Я незчувся, як урізнобіч полетіли бризки. А сховатися від них нікуди! Вийшов з туалету обляпаний, ніби ходив «до вітру» проти вітру. А після мене зайшов чоловік і вийшов зі схожими цяточками. У вагонах установлені телевізори, але звук такий, що все одно нічого не розбереш. Причому коли йде нецікава програма, звук хороший. А коли видовищний фільм – ніби його у воду занурили. Ще хотілося б запитати у тих, хто опікується «Інтерсіті+»: чому у вагонах сидіння встановлені так, що люди сидять обличчям одне до одного. Усю дорогу дивишся у вікно, аж шия дерев’яніє. Одне добре – ці муки минають швидко. Тож знову беру квиток на «Інтерсіті+».

І переваги, і комфорт?

У потягах «Інтерсіті+» пасажирам безплатно роздають фірмові журнали, що пропагують тамтешній сервіс. До переваг і комфорту потяга зараховано такі:
– усі крісла мають регуляцію спинки, обладнані відкидними столиками, підлокітниками, підстаканниками та підставкою для ніг. До спинок сидінь прикріплені з’ємні одноразові підголовники;

– комфортний клімат у салонах вагонів підтримується незалежно від пори року за допомогою клімат-системи у зимовий та перехідний період +20 плюс-мінус 2 градуси за Цельсієм;

– вікна вагонів багатошарові, оснащені сонцезахисними завісами;

– у кожному вагоні є багажні відділення для великогабаритної ручної поклажі;

– у поїзді не палять.
Так що, окрім комфортного клімату, усе начебто відповідає заявленому сервісу. Та чи це коштує грошей, які за нього платять?

Підвищення і покращення

Міністерство інфраструктури України підвищує вартість проїзду пасажирів у потягах внутрішнього сполучення: у загальних і плацкартних вагонах – на 10% з 1 жовтня 2013 року, у купейних вагонах у два етапи – по 10% у липні та з 1 жовтня. Проїзд у потягах «Інтерсіті+» поки що не дорожчатиме.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Права на ламінованій основі діятимуть безстроково, - ДАІ

Придбані в інтернеті на сайті booking.uz.gov.ua квитки відтепер можна повернути через сайт «Укрзалізниці». Можливість повернення через сайт припиняється за годину до відправлення поїзда з початкової станції.

Із липня впроваджено в дослідну експлуатацію інформаційну систему про запізнення потягів, яка працює в режимі реального часу. Цю інформацію можна дізнатися на сайті «Укрзалізниці» uz.gov.ua.

Події та коментарі


Схожі матеріали:
👁 1658
Категорія: Актуально
Теги: Інтерсіті+, Хюндай, Потяг, Укрзалізниця, Сервіс, полтава




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ