Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


21.03.2022

Перший політ безпілотника на синтетичному паливі пройшов успішно


Після успішних випробувань двигуна чотириметровий безпілотник з нерухомим крилом здійснив 20-хвилинний випробувальний політ


Перший політ безпілотника на синтетичному паливі

Британські Королівські ВПС (RAF) успішно завершили перший політ безпілотника з використанням синтетичної гасу в рамках постійних зусиль зі скорочення вуглецевого сліду та створення більш стійкого майбутнього.

У співпраці з британською компанією C3 Biotechnologies Ltd і ВМС США під час початкових випробувань було створено близько 15 літрів синтетичного палива в лабораторних умовах для перевірки двигуна. Після успішних випробувань двигуна чотириметровий безпілотник з нерухомим крилом здійснив 20-хвилинний випробувальний політ у Вілтширі на південному заході Англії, надавши цінні дані, що свідчать про те, що паливо працює відповідно до високих стандартів.
 
«Дефіцит палива та його вартість лише збільшуватимуть свій вплив на наші операції, і синтетичне паливо для наших літаків є одним із можливих рішень цієї ситуації, оскільки ми прагнемо забезпечити мету RAF наступного покоління завтрашнього дня», - сказали після випробувань.

Перший політ безпілотника на синтетичному паливі

RAF і партнери продовжують наступний етап проекту Vermeer у Великобританії, в рамках якого C3 Biotechnologies удосконалить виробничий процес і розробить виробничі потужності, що розгортаються, здатні виробляти паливо без основної допоміжної інфраструктури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нове програмне забезпечення обробляє та аналізує зашифровані дані з кількох джерел

Синтетичний гас C3 Biotechnologies - це більш екологічна альтернатива викопному паливу, що виробляється шляхом змішування сировини з високим вмістом цукру, такого як харчові відходи, з бактеріями для створення масляної речовини, яка потім за допомогою хімікатів та тепла перетворюється на авіаційне паливо. Синтетичний гас можна виробляти будь-де, що робить його привабливим варіантом для використання у військових цілях по всьому світу.

Перший політ безпілотника на синтетичному паливі
 

Цей прорив свідчить про прагнення Королівських ВПС створити стійкіше майбутнє, оскільки його можна використовувати на всіх платформах, від дистанційно пілотованих авіаційних систем до винищувачів.

Схожі матеріали:
👁 478
Категорія: Технології
Теги: літак, Дрон, Паливо




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ