Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


18.01.2015

Пішовши у безоплатні відпустки, медики зберегли робочі місця колег!


Втрачену заробітну плату їм традиційно повернули преміями


До журналістів скарги про те, що медичних працівників Лохвиччини й цього року відправляють у відпустки за власний рахунок, почали надходити з початку жовтня. Однак люди називали різний період і різний час відпусток.

Ситуація за 2 місяці не прояснилася, оскільки скаржились, як правило, члени сімей медпрацівників (у них самих зазвичай діють корпоративні традиції мовчання) і точно не називали періоду відпусток та суми, яку недоотримає працівник.

Як і того, чи завжди виходили медики на роботу в період вимушених відпусток. На всі питання люб’язно відповів головний лікар Лохвицького району Віктор Бурлей.

 – В якій економічній ситуації знаходимось, відомо всім. Згідно постанови Кабміну нам були дані доручення по всій вертикалі влади нікого не звільняти і зберегти колективи. Шляхи для економії – відпустки без збереження заробітної плати, переведення працівників на неповний робочий день. Хоча, щоб «вписатися» у той бюджет, який маємо, нам треба було скоротити до кінця року майже 100 посад. І це після масового скорочення торік. Як і минулого року, ми ходили у відпустки без збереження зарплати.

Ті, кого могли підмінити колеги, залишалися вдома, кого ні (мене, наприклад) – виходили на роботу, як зазвичай. Переведення на неповний день тягне ряд наслідків – обурення сімей, вплив у майбутньому на пенсію. Тому ми взяли відпустки. Ніяких суворих наказів не було – люди добровільно відгукнулися на прохання. Термін відпусток різний – хто узяв на 1 день, хто на 10 (наприклад, працюючі пенсіонери).

Подекуди, наприклад у хоспісному відділенні в селі Луці, де навантаження дуже високе, люди взагалі не йшли у ці відпустки (крім однієї працівниці, якій, мабуть, для своїх потреб відпустка знадобилася). Відзначу, що Лохвицький район згуртувався і відповів на доручення Прем’єр-міністра чи не найкраще в області. Як наслідок – нам дали з державного бюджету субвенцію і компенсували втрачене. Щоправда, торік преміями компенсували відпустки повністю всім. Цього року – не повністю через потребу коштів на індексацію заробітної плати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українців застерігають від шахрайства з біометричними паспортами
 
На час нашої розмови перед Віктором Васильовичем лежали відомості, переглянувши ще раз які, головний лікар підтвердив ще раз, що медики, які працювали, знаходячись офіційно у відпустках, заробітку не втратили точно. Хто не працював – майже також.

 Брак коштів медики Лохвиччини відчувають третій рік поспіль. Восени 2012 й 2013 року вони також брали відпустки на 1–2 тижні й отримали потім повну компенсацію преміями. Багато хто на роботу ходив – мовляв, не потерпати ж пацієнтам! www.gazeta-ptk.org.ua

Схожі матеріали:
👁 1324
Категорія: Актуально
Теги: медики, заробітна плата, Лохвиця, Полтавщина, медицина




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ