Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


03.02.2015

Полтавців закликають поприбирати у підвалах на випадок надзвичайної ситуації


Полтавців закликають поприбирати у підвалах на випадок надзвичайної ситуації


Полтавців закликають поприбирати у підвалах на випадок надзвичайної ситуаціїВід минулого тижня система цивільного захисту Полтавської області переведена в режим підвищеної готовності. Відповідне розпорядження підписав голова Полтавської облдержадміністрації Валерій Головко.

В області нині активно інвентаризують всі об’єкти цивільного захисту. Як повідомив на останній апаратній нараді перший заступник голови Полтавської облдержадміністрації Олег Пругло, на сьогодні проінвентаризовано 536 захисних споруд. Це 43% від наявних. Найкраще спрацювали у Полтаві, де інвентаризовано 68 споруд, Кременчуці (89), Комсомольську (17), у Семенівці (11) та Чорнухах (15), а також Чутівському районі (38).

За словами Олега Пругла захисними спорудами (а це бомбосховища на підприємствах) зможуть скористатися 7% населення. Адже потрапити  туди зможуть лише працівники підприємств, які працюватимуть у військовий час. Жителі області у разі небезпеки зможуть скористатися підвалами у житлових будинках. А для цього їх потрібно прибрати від сміття, відремонтувати та відкачати воду в підтоплених підвалах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Транспортні міліціонери завадили злодію скористатися викраденим

— Таких укриттів у нас в області у сто разів більше, ніж спеціальних сховищ для підприємств. Щоправда,  не на кожному під’їзді висить табличка з повідомленням, що у разі виникнення надзвичайної ситуації потрібно спускатися до підвалу. Додам, що ніхто не бігтиме на завод ГРЛ, де у нас є захисна споруда. Як показує досвід східних областей, саме підвали в житлових будинках є ідеальним укриттям для мирних жителів, — наголосив Олег Пругло.
Полтавська ОДА


Схожі матеріали:
👁 1119
Категорія: Актуально
Теги: Полтавська, підвали, надзвичайна ситуація




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ