Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


26.06.2014

Полтавщина розпочала жнива


У 7 районах Полтавської області аграрії почали збирати ранні зернові. Переважно - це ячмінь та озима пшениця


Полтавщина розпочала жнива

У 7 районах Полтавської області аграрії почали збирати ранні зернові. Переважно  - це ячмінь та озима пшениця.

Про це повідомив директор департаменту АПК Сергій Фролов на  розширеному  засіданні колегії обласної державної адміністрації та регіональної ради з питань взаємодії місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

За його словами на сьогодні вже обмолочено 9 тис. га і намолочено 3 тис. 375 тонн, переважно це ячмінь. Пшениці намолотили 600 тонн.

«Ми очікуємо десь 900 тис. тонн пшениці,і з них 700 тисяч для  сільгосппідприємств», – сказав Фролов.

Фролов зазначив, що наразі врожайність коливається від 34 до 50 ц/га. Прогнозують – 42ц/га. Клейковина  - 26, білок 13,8 – це відповідає 2 класу продовольчого зерна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині затримали розповсюджувачів сепаратистської преси

«Насторожують погодні умови, якщо будуть дощі, то ми втратимо клейковину, це зменшить обсяги продовольчої пшениці. Але наші аграрії готові, щоб оперативно зібрати хліб», – сказав Фролов.

Загалом по Україні в лісостеповій зоні жнива почалися лише на Полтавщині. Активній збір зернових триває в степовій зоні, але урожайність в цьому регіоні становить 26ц/га.

np.pl.ua



Схожі матеріали:
👁 1182
Категорія: Актуально
Теги: жнива, Полтавщина, Аграрії




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ