Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


15.09.2015

Полтавське село потрапило до ТОП-19 унікальних сіл України


С. Опішня, Полтавська область – Справжня Мекка гончарства


Полтавське село потрапило до ТОП-19 унікальних сіл УкраїниСело Опішня Зіньківського району Полтавської області потрапило до ТОП-19 унікальних сіл України. Відповідний рейтинг оприлюднив  сайт ridna.ua.

Видання зазначає, що в село приїжджають у пошуках гончарних виробів. Адже саме тут створили Національний музей українського гончарства та Інститут керамології

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як стати депутатом чи головою місцевої ради в 2015 році: правила балотування

“ Побувавши в селі Опішня, ви матимете унікальний шанс познайомитися з історією гончарства, яке активно розвивається в цьому краї останні 3 тисячоліття. Не забудьте придбати опішнянську свистульку напам’ять”, – повідомляє сайт.

Опішня - селище міського типу, старовинне козацьке містечко, розташоване на пагорбах понад річкою Ворсклою. «Найвище» поселення Полтавщини (208 м над рівнем моря).

За писемними джерелами селище уперше згадується в 12 столітті. Це — головний осередок сучасного українського гончарства, яке розвивалося упродовж трьох останніх тисячоліть. Наприкінці 19 — на початку 20 століття в містечку працювали близько 1000 гончарів, продукція яких експортувалася майже на всі континенти світу.

 




 

У селищі розвивається необхідна для прийому гостей інфраструктура.

Туристичний комплекс «Старий хутір» розпочав свою роботу у червні 2010 року. До його складу входять 3 садиби, що збудовані в національних традиціях. Розрахований на 10 гостей, пропонує послуги з проживання, харчування та дозвілля.
 

 

Агросадиба «Лялина Світлиця» приймає гостей з 2010 року, розрахована на 4 осіб. Пропонує екскурсійні послуги, проживання та проведення майстер-класів з лялькарства та кулінарства.

У 2013–2014 роках громадською організацією «ВелоПолтава» разом з волонтерами у рамках проекту «Майндруймо Полтавщиною» розроблені та промарковані туристські веломаршрути загальною довжиною понад 50 км, що проходять через Опішню та сусідні села.

З 2013 року ГО «Туристичне СЕЛО Полтавщини» займається популяризацією культурних та гастрономічних традицій регіону. Улітку 2014 року організація провела гастрономічний фестиваль.

Екскурсійними об'єктами є структурні одиниці Національного музею-заповідника українського гончарства















Часто любителям подорожувати не потрібно далеко їхати, щоб побачити прекрасне.

Схожі матеріали:
👁 1205
Категорія: Прес-реліз
Теги: Опішня, Полтавщина, гончарство, село




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ