Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


16.05.2017

Полтавські провайдери не зможуть заблокувати Яндекс, ВКонтакте і Одноклассники


В Україні ще немає механізмів блокування інформації як таких


Полтавські провайдери не зможуть заблокувати Яндекс, ВКонтакте і ОдноклассникиПрезидент України Петро Порошенко підписав указ про нові санкції проти Росії, які передбачають, зокрема, блокування доступу до соцмереж ВКонтакте і Одноклассники, а також Яндексу.

Однак Інтернет-асоціація (ІнАУ) заявляє про неможливість блокування провайдерами російських сайтів. Про це Українським Новинам повідомив голова Інтернет-асоціації Олександр Федієнко.

Федієнко підкреслив, що оператори технічно не готові реалізувати такі механізми. Крім того, подібні рішення неможливо втілити на 100%.

«Ми вважаємо, що блокування неефективне.  Але, якщо такий механізм буде впроваджуватися в нашій країні, то блокування повинно відбуватися виключно за рішенням суду. Тому що інші механізми просто не можна назвати цивілізованими ..», — підкреслив голова ІнАУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Доступ до Яндексу, ВКонтакте і Одноклассников заборонять — указ Порошенка

Він також заявив, що в Україні ще немає механізмів блокування інформації як таких.

За словами Федієнко, в разі впровадження Україною цих норм, ІнАУ буде використовувати всі доступні механізми для скасування подібних рішень, в тому числі асоціація планує звернутися до ради Європи.

Схожі матеріали:
👁 908
Категорія: Прес-реліз
Теги: Вконтакте, блокування




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ