Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


23.01.2015

Полтавським водіям роз’яснили ситуацію з номерними знаками єврозразка


Чи обов’язкові єврономери для авто полтавців, коли і за яку ціну їх можна буде отримати


Полтавським водіям роз’яснили ситуацію з номерними знаками єврозразкаЧи обов’язкові єврономери для авто полтавців, коли і за яку ціну їх можна буде отримати, – відповіді на ці питання роз’яснили представники правоохоронних органів.

Про введення номерних знаків європейського зразка уже повідомляли раніше на всеукраїнському рівні. 22 січня, ми запитали у керівника прес-служби УМВС Полтавщини Юрія Сулаєва про таке нововведення на теренах області.

 Зокрема поцікавились:

Чи всі власники транспортних засобів забов’язані замінити номери на європейські?

Коли це можливо буде зробити в Полтаві?

Вартість такого номерного знака?

 Юрій Васильович спеціально для наших читачів уточнив і роз’яснив інформацію.

 – Як мені повідомили, поки що у Полтаві таких номерних знаків немає, – сказав речник УМВС у Полтавській області. – Завтра, 23 січня, представники ДАІ області їхатимуть до столиці за роз’ясненнями з цього питання. Але точно можу запевнити, що заміна номерних знаків не буде обов’язковою. І наступного тижня перс-служба ДАІ області надасть також певні роз’яснення з цього питання.

 Для більш точної інформації Юрій Васильович у телефонному режимі зв’язав нас з прес-службою Департаменту ДАІ України. Її очільниця Інна Котула пояснила, що номерні зразки нового зразка планують ввести в експлуатацію в березні 2015 року. Такий крок необхідний для приведення законодавства України до європейських стандартів. Проте ніякої обов’язкової заміни номерів для власників транспортних засобів не вводиться, і всі зразки номерів, які нині діють в Україні, будуть чинні і надалі. Зокрема, номерні знаки європейського зразка отримуватимуть ті водії, які купуватимуть нові авто, тобто при реєстрації транспортних засобів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині пройшов урочистий концерт до Дня Соборності України (ФОТО)

 Також пані Інна зауважила, що нині номерні знаки коштують 147 гривень 90 копійок. Проте МВС вимагає зниження вартості до 135 гривень.

 Довідково:

 Головна відмінність нових номерних знаків полягає лише в тому, що смужку в лівій частині номерної таблички, на якій розміщені прапор України і код держави UA, замінять на темно-синю смужку кольору прапора ЄС, яка є й на номерах автомашин країн-членів Євросоюзу.

Схожі матеріали:
👁 1001
Категорія: Актуально
Теги: єврономери, водії




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ