Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


02.04.2024

Попри всі шанси, український футбол часів війни процвітає


У сезоні 2022/23 «Дніпро-1» ледь не здобув чемпіонство, але похитнувся в кінці, дозволивши «Шахтарю» отримати ще один титул.


український футбол часів війни процвітає


Майже три роки війни український футбол продовжує свій другий сезон. Однак мало хто міг передбачити поточну турнірну таблицю ліги, оскільки клуби з меншими ресурсами зараз лідирують у лізі. Українських футбольних уболівальників очікує непередбачуваний сезон, який може призвести до завершення домінування київського «Динамо» та донецького «Шахтаря» .

Війна раптово призупинила сезон 2021/22, залишивши донецький «Шахтар» лише сором’язливим титулу, який він був на порозі. У сезоні 2022/23 «Дніпро-1» ледь не здобув чемпіонство, але похитнувся в кінці, дозволивши «Шахтарю» отримати ще один титул.

Тепер, у сезоні 2023/24, турнірна таблиця чемпіонату очікує ще один сюрприз: ФК «Кривбас» лідирує, а донецький «Шахтар» переслідує його.

Команда ФК «Кривбас» , що походила з Кривого Рогу, рідного міста президента Володимира Зеленського, яка колись була постійним суперником вищого рівня, несподівано зазнала краху в 2013 році.

Однак у 2020 році за баченням Зеленського відродження футболу в забутих українських містах клуб відродився. З місцевим власником шахти Костянтином Караманицем керував кораблем, перейменований «Гірник -Кривий Ріг» (тепер «Кривбас ») здійснив грімове повернення у вищий дивізіон , фінішувавши сьомим у своєму сезоні повернення під керівництвом одного з найкращих українських тактиків Юрія Вернидуба .

Коли у 2022 році почалася війна, Вернидуб змінив тренерський костюм на солдатську броню , приєднавшись до артилерійської бригади на передовій. Його відданість нації та спорту врешті-решт дозволила йому поєднати свої військові обов’язки з керуванням «Кривбасом» , завдяки чому вони майже очолили українську Прем’єр-лігу цієї кампанії.

Минулорічний віце-чемпіон «Дніпра-1» пережив власне відродження після невтішного старту в чемпіонаті. Їм не вдалося пройти кваліфікаційні раунди всіх трьох турнірів УЄФА, і зірковий нападник Артем Довбик залишив грати за «Жирону» Ла Ліги. Проте з моменту вересневого приходу досвідченого українського тренера Юрія Максимова, який збігся з поверненням клубу до міста Дніпро після року проживання в Ужгороді; клуб залишається непереможеним у лізі та повертається до європейських місць.

Тим часом «Шахтар» перебуває в розпалі нехарактерного нерівного періоду. Після зміни керівництва від хорватського тренера Ігоря Йовічевича до голландця Патріка Ван Левена в клубі виникла нестабільність. Незважаючи на те, що Ван Левен пішов лише після 12 ігор, є надія у вигляді нового тренера Маріно Пушича, який був призначений лише 24 жовтня. Хоча результати в останніх 4 іграх були чудовими для перемоги у всіх іграх і завершення першості ліги.

Тим не менш, війна постійно кидає тінь на футбол в Україні. В Україні межі між футболом, політикою та війною незгладимо розмиті.


український футбол часів війни процвітає
 

Часті зриви матчів через попередження про повітряний наліт у поєднанні з відсутністю вболівальників на стадіонах є похмурими ознаками цього часу. Особисті трагедії також вразили деяких гравців; У київського «Динамо» Олександра Тимчика та донецького «Шахтаря» Дмитра Різника загинули брати на службі в Збройних силах України. Згідно з опитуванням Київського міжнародного інституту соціології, 78 відсотків українців мають близьких родичів або друзів, які були поранені або вбиті під час війни Росії в Україні.

Кожен раз, коли грають українські футболісти, вони являють собою не просто гру. Вони демонструють силу та єдність своєї країни проти варварської війни Росії. Їхнє серце на полі відображає мужність українського народу, а продовження занять спортом у воєнний час свідчить про те, що український народ відмовляється дозволити Росії порушити нормальне функціонування суспільства.

Серед усього хаосу та нестабільності мати двох аутсайдерів, які очолюють український футбол, є приємною несподіванкою, і це й надалі сприятиме цікавому сезону.



Схожі матеріали:
👁 157
Категорія: Прес-реліз
Теги: український футбол, Шахтар, динамо, донецькй «Шахтар», ФУТБОЛ, Дніпро-1




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ