Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


17.06.2016

Про мишачий горошок


Мишачий горошок - це багаторічна трав'яниста рослина, яка відноситься до родини бобових


Про мишачий горошокМишачий горошок або віка багатоквіткова (Vicia cracca) - це багаторічна трав'яниста рослина, яка відноситься до родини бобових.

Зростає практично на всій території України на луках, схилах, галявинах, у розріджених лісах та чагарникових заростях, біля житла, на узбіччях доріг. Мишачий горошок - цінний медонос, кормова та лікарська рослина.

Сягає висоти до 120 см, має слабке, чіпке, гіллясте стебло. Листки тонкі, опушені з одного або двох боків, загострені чи закруглені. Квітки мишачого горошку зібрані у суцвіття «кисть» яскраво-пурпурового, синьо-фіолетового, рідше - білого забарвлення.

Цвіте у червні - серпні. Плоди - довгасті боби. На сьогоднішній день хімічний склад цієї рослини вивчений не повністю, однак відомо, що в сировину, а це – трава та коріння, містяться наступні речовини:
альфа-токоферол, каротин, аскорбінова кислота, флавоноїди, кальцій, фосфор

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ДП "Лубенський лісгосп" випустили на волю 100 диких качок

У традиційній медицині, зважаючи на недостатню вивченість, мишачий горошок не застосовується.

Здавна використовується у народній медицині як засіб, що має такі корисні властивості як: протизапальну, протинабрякову, ранозагоювальну, кровоспинну, розсмоктуючу, сечогінну та ін. Коріння і траву мишачого горошку заготовляють влітку.
 


Схожі матеріали:
👁 1854
Категорія: Прес-реліз
Теги: Плоди, Мишачий горошок, квіти, Рослина




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ