Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


04.12.2018

Про реорганізацію закладів освіти на Гребінківщині


В Мар’янівській школі вже кілька років відсутні бажаючі навчатися в 10-11 класах


Про реорганізацію закладів освіти на ГребінківщиніНа початку 2018 року під час аналізу мережі класів закладів загальної середньої освіти було виявлено тенденцію, що протягом останніх років зменшився набір учнів до старших класів шкіл Гребінківської ОТГ. Постало питання: чи потрібно громаді шість загальноосвітніх закладів І-ІІІ ступенів, якщо в 2018 році випускників на шість шкіл -73 учня.

Так, в Мар’янівській школі вже кілька років відсутні бажаючі навчатися в 10-11 класах. В Гребінківській ЗОШ №1 в 2017-2018 році був відсутній 11 клас. Наповнюваність класів ЗОШ №1 та №2 низька. У зв’язку з цим 8 червня 2018 року рішенням 8 сесії 7 скликання було створено новий освітній округ з утворенням Опорного закладу і трьох філій.

Створення нового освітнього округу проходило дуже боляче для вчителів та батьків філії Гребінківська ЗОШ І-ІІ ступенів №1. Воно супроводжувалося скаргами на гарячу лінію Міністерства освіти і науки, Департаменту освіти і науки Полтавської області, хоча філія Гребінківська ЗОШ І-ІІ ступенів №1 має тільки 10 кабінетів з 11 потрібних для функціонування школи І-ІІІ ступенів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Керівники навчальних закладів Гребінківщини говорили про здоров'язберігаючі технології у виховному процесі молоді

Відділом освіти Гребінківської міської ради було вжито всіх необхідних заходів щодо забезпечення вчителів Гребінківської школи №1 та інших шкіл, які реорганізовані у філії, повним робочим навантаженням 18 годин на тиждень. Жоден вчитель не був вивільнений.

Гребінківська міська об"єднана територіальна громада


Схожі матеріали:
👁 1427
Категорія: Шкільний екран
Теги: реорганізація, освіта, Мар'янівка, Гребінківщина, Опорний заклад




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ