Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


26.10.2017

Районна рада діє в інтересах населення Гребінківщини


Звіт про роботу голови районної ради за період з жовтня 2016 року по жовтень 2017 року


Звіт голови районної ради В. М. Зінченка про роботу районної ради за період з жовтня 2016 року по жовтень 2017 року

Валерій Миколайович ЗінченкВідповідно до ст.55 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" голова районної ради Валерій Миколайович Зінченко, звітує перед радою про свою діяльність не менше одного разу на рік.

Такий термін настав, і отже я звітую про роботу за період з жовтня 2016 року по жовтень 2017 року.

Нагадаю, що районна рада сьомого скликання обрана на пропорційній основі у кількості 26-ох депутатів. В неї ввійшли представники восьми районних осередків політичних партій і блоків, які отримали достатню підтримку населення. Депутати Гребінківської районної ради об'єднали свої зусилля заради вирішення питань соціально-економічного розвитку району та розв'язання проблем своїх виборців.

Протягом року робота районної ради відповідно до Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" велась у кількох напрямках і складалась з: пленарних засідань,засідань постійних комісій; засідань президії районної ради; засідань координаційної ради при голові районної ради; нарад при голові районної ради; семінарів; навчання.

Одним з основних напрямків своєї роботи я вважав забезпечення пріоритетних потреб громад району, допомога їм у вирішенні питань розвитку. Завжди виступав ініціатором участі сільських та міської громад у конкурсах місцевого самоврядування, підтримки у виділенні додаткових коштів з обласного та державного бюджетів на ці потреби.

У 2016 році громади району подали 9 проектів, що складає 9 частину проектів, поданих в Полтавській області. Це було перше місце в області за кількістю поданих проектів, і я вдячний всім керівникам громад, що взяли участь у даному конкурсі.

П'ять проектів стали переможцями конкурсу, серед них : районна рада - по утепленню поліклінічного відділення центру ПМСД (у розмірі 500 тис.грн.), Гребінківська міська рада перемогла з проектом благоустрою паркової зони деповського селища ( в розмірі 150 тис.грн.), Овсюківська с/р - на освітлення вулиць с.Овсюки (100 тис.грн. з обласного бюджету), Почаївська с/р на ремонт ФАПу с. Сотницьке (100 тис.грн ), Мар'янівська с/р - на музей Євгена та Миколи Гребінок (100 тис.грн.).

 Фактично Гребінківський район отримав 14-ту частину коштів, виділених на цей конкурс ( 950 тис.грн.). Разом з тим потрібно пришвидшити роботи на даних об'єктах, щоб використати всі ці кошти.

Систематично займався усіма цими проблемами від початкового етапу, тобто проектами та державними експертизами до виділення коштів на реалізацію проектів. Приємно відмітити, що за звітний період намітилась тенденція до збільшення фінансування та реалізації проектів та програм.

Все було зроблено завдяки спільній та узгодженій роботі районної ради та районної державної адміністрації, міської та сільських рад району. Велась системна робота з керівниками області, депутатським корпусом обласної ради.

За звітний період двічі в районі побував голова обласної ради О.Ю.Біленький, який надавав особисту допомогу району, а також проінспектував зроблені об’єкти Гребінківської ЗОШ №4, центру ПМСД, Берегівського та Овсюківського дитячих садочків.

За підтримки депутата обласної ради Шимки М.Ф. з обласного бюджету були виділені кошти на капітальний ремонт асфальтового покриття в розмірі 500 тис.грн. по вул. Магістральній м.Гребінки та 500 тис.грн. на дороги Гребінка - Свічківка у межах Слободо-Петрівської сільської ради.

Депутат Полтавської обласної ради С. Мамаян допоміг у виділенні 300 тис.грн. з обласного бюджету на підвідний газопровід до с. Григорівка та с. Стукалівка, 200 тис.грн. на дитячі майданчики у м. Гребінка та Слободо-Петрівській і Березівській сільрадах.

Найбільші кошти були акумульовані на потреби громади району з державного бюджету. Я вдячний міністру аграрної політики Т.Кутовому, який допоміг у виділенні державних коштів на 3 об'єкти: реконструкція покрівлі Сербинівського БК (понад 700 тис.грн.), капітальний ремонт покрівлі Гребінківської ЗОШ №1 (понад 600 тис.грн.) та утеплення (встановлення пластикових вікон) дитячого садочка "Веселка" м. Гребінки - (500 тис.грн.).

За підтримки народного депутата Р. Богдана реалізується 4 об'єкти: капітальний ремонт покрівлі Короваївської ЗОШ (понад 800 тис.грн.) - об’єкт завершений,утеплення Гребінківської ЗОШ № 4 (пластикові вікна та двері понад 700 тис.грн.), утеплення Сербинівської ЗОШ - пластикові вікна та покрівля котельні (понад 700 тис.грн.), дитячий садочок в с.Тополеве (2 млн.грн.).

За підтримки народного депутата С. Капліна 12 липня постановою Кабінету Міністрів України було виділено 6 700 000 грн. на підвідний газопровід до сіл Григорівка та Стукалівка.

4 вересня обласним управлінням капітального будівництва було проведено тендер та був визначений переможець, але одна з фірм, яка програла даний тендер, заблокувала виконання даних робіт.

Під час переговорів С. Каплін сказав, що на цей об'єкт кошти повторно будуть виділені. Крім цього за його підтримки готується постанова про виділення коштів на такі об'єкти по Гребінківському району та місту: реконструкція покрівлі БК с. Тарасівка (1 240 000 грн.), капітальний ремонт Почаївської ЗОШ (928 тис.грн.), капітальний ремонт покрівлі, вікон та сантехніки дитячого садочку при Гребінківській ЗОШ №1 (1 480 000 грн.).

Велику підтримку надав народний депутат О. Ляшко на підтримку проектів міської ради. За останньою постановою КМУ виділено понад 10 млн. 300 тис.грн., перелік даних об'єктів буде прийнято на сесії. Важливим напрямком спільної роботи районної ради та РДА є фінансування галузей: освіти, медицини, культури, соціального захисту, фізичної культури та спорту.

Зростання бюджету дало змогу виділити власні кошти на нову покрівлю поліклінічного відділення центральної районної лікарні (понад 600 тис.грн.), на котельню центру ПМСД, утеплення Гребінківської ЗОШ №1, Гребінківської ЗОШ №2, музичної школи, районного відділу освіти РДА, об'єктів по Гребінківській ЗОШ №4, Кулажинській ЗОШ.

Ми не чекали збільшення заробітних плат медичних працівників та вихователів дитячих садочків. Провівши диференціацію заробітних плат ще на початку року фактично збільшили заробітну плату працівникам даних галузей. На ці цілі було виділено понад 3 млн.грн. Лише 3 райони області пішли на це, і я вважаю, що цей крок був правильний.

Найважливішим критерієм оцінки роботи районної ради може бути лише соціальний прогрес, тобто поліпшення життя громади. Базою цього є економічне зростання або рівень соціально-економічного розвитку території.

За даними фінансового управління Гребінківської державної адміністрації до загального фонду районного бюджету надійшло доходів (без урахування офіційних трансфертів) за 9 місяців 2017 року в сумі 40537,7 тис.грн., виконання становить 105,4%, при планових показниках 38470,4 тис.грн. перевиконання становить 2067,3 тис.грн.

Фактичні надходження доходів за 9 місяців 2017 року проти відповідного періоду 2016 року зросли на 11905,8 тис.грн., темп приросту становить 41,6%

До спеціального фонду надійшло доходів (без урахування офіційних трансфертів) в сумі 3697,4 тис.грн., що більше до затвердженого розпису на 2336.5    тис.грн., план виконано на 271,7%.

Фактичні надходження доходів за 9 місяців 2017 року проти відповідного періоду 2016 року зросли на 245,3 тис.грн., темп приросту становить 7,1%.

До районного бюджету надійшло: податку на доходи фізичних осіб 40373,7 тис.грн., податку на прибуток підприємств, що належать до комунальної власності 7,1 тис. грн., адміністративного збору за державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень 74.5 тис.грн., реєстраційного збору за провадження державної.реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців 22,4 тис.грн., власних надходжень бюджетних установ 3697,4 тис.грн.

Найбільша питома вага (91,3%) в доходах районного бюджету, без урахування міжбюджетних трансфертів займає податок на доходи фізичних осіб. Надходження податку у порівнянні з 2016 роком збільшились на 11827.1 тис.грн , (41.4%).

Основними платниками податків до районного бюджету є підприємства Південної залізниці.

До районного бюджету надійшли міжбюджетні трансферти:

по загальному фонду:
 
- освітня субвенція з державного бюджету - 22926,3 тис.грн.;

- медична субвенція з державного бюджету - 13030,7 тис.грн.;

- інша додаткова дотація з державного бюджету - 9275,4 тис.грн.;

- субвенції на надання допомог, пільг та житлових субсидій населенню з державного бюджету - 85116,6 тис.грн.;

- субвенція на відшкодування лікарських засобів для лікування окремих захворювань - 276,6    тис.грн.;

- субвенція на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій - 1385,0 тис.грн.;

- субвенція на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами - 49,2 тис.грн.;

- інші субвенції з міського та сільських бюджетів - 4382,2тис.грн.;

- інші субвенції з обласного бюджету -192,3 тис.грн.

по спеціальному фонду:
 
- субвенція на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій - 4727,3 тис.грн.;

- інші субвенції з міського та сільських бюджетів - 1392,5 тис.грн.;

- інші субвенції з обласного бюджету -1945,0 тис.грн..

В цілому надійшло доходів , із врахуванням міжбюджетних трансфертів, 187550,6 тис.грн., в тому числі надійшло коштів по загальному фонду 175788,6 тис.грн. та по спеціальному - 11762,0 тис.грн. В порівнянні з відповідним періодом 2016 року надходження збільшились на 74544,5тис.грн.

За 9 місяців 2017 року до бюджету Гребінківського об'єднаного управління Пенсійного фонду України надійшло коштів в сумі 238 959470,80 грн., з яких 697 722,00 грн. - власні надходження. Питома вага власних коштів в загальній сумі надходжень складає 0,29%.

Із загальної суми власних коштів:
 
- кошти від чистого доходу підприємців - 2085,72 грн.;

- частина єдиного податку фізичної особи-СПД - 3 526,34 грн.;

- частина фіксованого податку фізичної особи-СПД - 936,37 грн.;

- відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій - 604 808,59 грн.;

- кошти банку за користування тимчасово вільними коштами ПФУ- 77 932,25 грн.;

- страхові внески страхувальників (фінансова санкція за несвоєчасну здачу звітності)- 170 грн.;

- інші кошти - 8 262,73 грн.: (переплата минулих бюджетних періодів - 3294,47 грн. , пеня - 0,46 коп., кошти за металобрухт 3734,85 грн., адмінштраф-1232,95 грн.).

Для здійснення фінансування виплати пенсій з Головного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області надійшло коштів на загальну суму 238 959 470,80 грн., з яких:

- загальний фонд Державного бюджету -102 433 400,00 грн.

- по перерозподілу страхові внески - 136 526 070,80 грн.

Крім того, перераховано коштів для акумуляції на казначейському рахунку на суму 697 722,00 грн.

Видатки за звітний період становлять 238 916 244,46 грн., з яких:
 
- 235 117 422,09 грн., або 98,40% складають видатки на виплату пенсій та допомоги;

- 2 262 851,66 грн., або 0,95 % на виплату допомоги на поховання:

- 1 533 762,71 грн., або 0,65 % (середній тариф по району складає 0,65%) використано на оплату поштових операцій;

Протягом 9 місяців 2017 року виплату допомоги на поховання отримали 636 особи на загальну суму 2 262 851,66 грн. Середній розмір виплати становить 3557,94 грн.

Станом на 01.10.2017 року заборгованість по платежах до Пенсійного фонду становить 18,7 тис.грн., по ПОП "Довіра" - 12,9 тис.грн. та КП "Калініна-2008" - 5,8 тис.грн.

Заборгованості по виплаті пенсій немає.

За даними районного центру зайнятості за 9 місяців 2017 року працевлаштовано 579 громадян ( 9 місяців 2016 року - 560 осіб), в тому числі 269 безробітних (9 місяців 2016 року - 343).

Зареєстровані в центрі зайнятості станом на 1 жовтня 2016 року - 239 безробітних та 234 осіб, які шукають роботу, на 1 жовтня 2017 року - 259 безробітних та 235 осіб, які шукають роботу.

За 9 місяців 2016 року працевлаштовано 232 осіб з числа молоді у віці до 35 років, 263 жінки. Залучено до професійного навчання 188 безробітних громадян.

За 9 місяців 2017 року працевлаштовано 212 осіб з числа молоді у віці до 35 років, 220 жінок. Залучено до професійного навчання 190 безробітних громадян.

За даними відділу статистики середня облікова кількість працівників за другий квартал 2017 року становить - 4179 осіб. Середньомісячна заробітна плата одного штатного працівника за період із січня по червень місяць становить 6242 грн.,у порівнянні з обласним показником 6445 грн., що на 203 грн. менше. В порівнянні з другим кварталом 2016 року середньомісячна заробітна плата одного штатного працівника зросла на 150,5%, в розрізі області зросла на 145,8%

Згідно інформації, яку надав територіальний центр соціального обслуговування відповідно Програми соціального захисту населення Гребінківщини "Турбота":

В 2016 році затверджено та використано кошти в сумі 801 000,00 грн., з них за статусом:
 
Учасники АТО 148 чол. на суму 450 000,00 грн
Родини учасників АТО 4 чол. 12 000,00 грн.
Інваліди    36 чол. 70 000,00 грн.
Учасники ЧАЕС    2 чол. 5 000,00 грн.
Переселенці    4 чол. 6 000 00 грн.
Реабілітація    1 чол. 2 000,00 грн.
На слухові апарати 3 чол. 9 000,00 грн.
Стихійне лихо    4 чол. 16 000,00 грн.
Інші    104 чол. 231 000,00 грн.

Станом на 20 жовтня 2017 року використано - 430 000,00 грн.:
 
Учасники АТО 34 чол. на суму 98 000,00 грн
Родини учасників АТО 6 чол. 22 000,00 грн.
Інваліди    41 чол. З 000,00 грн.
Переселенці    4 чол. 5 000,00 грн.
Реабілітація    1 чол. 1 000,00 грн.;
На слухові апарати 2 чол. 10 000,00 грн.;
Інші 101 чол. 203 000,00 грн.
 
Загалом територіальним центром надано послуг 917 особам.

Протягом звітного періоду відбувалося збільшення тарифів на електроенергію та інші послуги.

Населенням району сплачується лише близько 75 % нарахованих до оплати сум. При цьому, загальна сума заборгованості по житлово-комунальних послугах , включаючи заборгованість минулих років, в цілому по району залишається значною і становить станом на 01.10.2017 року 1168848,62 грн., в порівнянні з 01.10.2016 року - 838709,81 грн.

В порівнянні з аналогічним періодом 2016 заборгованість населення перед ОКВПТГ '’Лубнитеплоелерго" за послугу з централізованого опалення станом на 01.10.2017року збільшилась на 39,4%.

Боржниками по оплаті за надані житлово-комунальні послуги є велика кількість громадян району, з якими проводиться робота організаціями , які ці послуги надають. Однак; треба включатися і органам місцевого самоврядування у вирішення цієї проблеми.

За звітний період відбулося 7 сесій районної ради. На сесіях районної ради розглядалися актуальні питання, прийнято невідкладні та своєчасні рішення щодо життєдіяльності територіальних громад району.

Прийнято ряд програм, серед яких ті, що стосуються соціально-економічного розвитку регіону, підтримки та розвитку засобів масової інформації, підтримки сім'ї, молоді і дітей та інші.

Відмічу, що підготовка до сесій велась відкрито, прозоро. Всі питання порядку денного заслуховувались попередньо в постійних комісіях та на президії районної ради, де обговорювались депутатами та узгоджувались.За звітний період було проведено 10 засідань постійних комісій, в тому числі - 7 спільних засідань постійних комісій районної ради.

Виношу особливу подяку головам постійних комісій районної ради Н.Бондаренко, В.Калині, М.Рубану, М. Дяченку, які проводили не тільки засідання своїх постійних комісій, а й відвідували спільні засідання. Спасибі всім депутатам, хто не рахувався із своїм часом, проблемами під’їзду, вирішуючи загальні проблеми громад району.

За звітний період я брав участь у всіх сесіях обласної ради, засіданнях колегії облдержадміністрації, обласних нарадах, організованих обласною радою, облдержадміністрацією. Мною видано за звітний період 104 розпорядження з основної діяльності та особового складу, в тому числі на відпустки - 18; на відрядження -40, розпорядження з адміністративно-господарських питань - 16. Проведено 7 сесій районної ради, на яких прийнято 377 рішень. На особистому прийомі побувало 22 особи.

Розглянуто 97 заяв і скарг. Всі вони стосуються надання матеріальної допомоги, трудових відносин, земельних спорів, надання послуг зв'язку. По всіх зверненнях надано відповіді заявникам, питання, що порушувалися у зверненнях, вирішувалися позитивно.

За звітний період я побував по кілька разів у всіх населених пунктах району, де проводив виїзні прийоми громадян, оперативно реагував на всі їх звернення та вирішував поточні питання.

Узагальнюючи зроблене, необхідно окреслити завдання на перспективу. Справедливо буде сказати, що районна рада має певні здобутки у своїй діяльності. Ми намагалися діяти справедливо і демократично, в інтересах населення Гребінківщини.

Своє особисте завдання та завдання депутатського корпусу вбачаю у тому, щоб не тільки зберегти позитивну динаміку вирішення проблем, але й працювати над її нарощуванням щоденно.

Я ще раз дякую всім за підтримку, за розуміння та конструктивні поради. Закликаю всіх і надалі працювати з повною віддачею сил на благо м. Гребінки та району.
Гребінчин край


Схожі матеріали:
👁 1358
Категорія: Гребінківська міська територіальна громада
Теги: Зінченко Валерій, Звіт, районна рада, Гребінка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ