Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


24.09.2015

Шана тим, хто вчить дружити з книгою


Бібліотека - схованка, нехай і не найпередовішого, але найсучаснішого мислення, найсучаснішої літератури майбутнього


Шана тим, хто вчить дружити з книгоюУказом Президента України від 14 травня 1998 року 30 вересня оголошено Всеукраїнським днем бібліотек, метою якого є підвищення ролі книги у суспільному та культурному житті, привертання уваги широкої громадськості до проблем бібліотек, до потреб і соціального статусу бібліотекарів.

Бібліотека - схованка, нехай і не найпередовішого, але найсучаснішого мислення, найсучаснішої літератури майбутнього, і книги в них - це своєрідні кораблі, що привозять західні технології, східну медицину, північну бережливість та південний аромат життя. Книга завжди була і залишається одним з найдавніших оберегів нашої духовності, патріотизму, майбутнього України. В Україні налічується 45 тисяч бібліотек - державних, шкільних, районних, сільських бібліотек і 15 мільйонів читачів в них.

Хтось із мудрих сказав: "Бібліотека - це не професія, а стан душі”. Для кожної освіченої людини бібліотекар - це насамперед, творча особистість, яка безкорисливо, щедро, з повною віддачею служить суспільству, читачеві, виступає своєрідним захисником права кожної людини на доступ до інформації.

Далеко не кращі часи переживають зараз сільські бібліотеки-філіали. Адже переважна кількість приміщень сільських філій не опалюється.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міліція нагадує про відповідальність за порушення виборчого законодавства

Протягом останніх 30 років не було капітальних ремонтів приміщень бібліотек. Пройшли часткові ремонти в Березівській, Короваївській, Кулажинській, Майорщинській, Мар’янівській, Олексіївській, Оржицькій сільських бібліотеках-філіалах. Конче потребують ремонтів Слободо-Петрівська та Корніївська сільські бібліотеки-філіали.

Бібліотечні працівники постійно працюють над підвищенням свого кваліфікаційного рівня на курсах підвищення кваліфікації в Гадяцькому училищі культури.

На жаль, наші книгозбірні переживають не кращі часи. Та, незважаючи на труднощі, не втрачаємо запалу завжди привітно зустрічати наших відвідувачів, надавати сучасні бібліотечні послуги. Наші бібліотеки вже вийшли за межі суто інформаційного та бібліографічного обслуговування, ставши осередками та центрами дозвілля всіх жителів Гребінківського району.
За матеріалами: "Гребінчин край"


Схожі матеріали:
👁 1200
Категорія: Прес-реліз
Теги: бібліотека, Гребінка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ