Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


20.02.2013

Смертність під Hyundai стала другою глобальною проблемою після постійних поломок (ВІДЕО)


Експерти кажуть, що колії для швидкісних потягів треба було спочатку обгородити, а вже потім запускати рух


Смертність під Hyundai стала другою глобальною проблемою після постійних поломок  

Експерти кажуть, що колії для швидкісних потягів треба було спочатку обгородити, а вже потім запускати рух

Українці часто стають жертвами потягів Hyundai, які рухаються майже безшумно, з'ясували журналісти програми "Українські сенсації".


160 км/год. – швидкість за українськими мірками значно вища за середню. Тому і з'являється таке відео: суперпотяг збиває робітника залізниці, який працює на колії.

Коли було зняте відео, достеменно невідомо. Втім, він - не єдина жертва новітніх потягів Hyundai. Подружжя Махнушиних, яке живе під Харковом у селі Ковалівка, 25 грудня минулого року втратило сина Володимира.

22-річний хлопець працював на залізниці і того дня розчищав колії від снігу.

"Потяг метрів 50 його протягнув", - каже батько загиблого хлопця Олег Махнушин.

Чому син не помітив потяга, що наближається, для батьків - зовсім не загадка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олександра Попова можуть призначити головою адміністрації Полтавської області - Окара

"Вони не зупиняються. Звичайно, мають сигналити, попереджати. Не знаю, був сигнал, чи не був", - каже батько.

Потяги як ніж масло розсікають їхнє село на максимальній швидкості. За словами Олега Махнушина, їдуть вони дуже тихо - "тільки шелестить". І найгірше, що щоденно у справах через колії ходить все село, і навіть діти до школи.

"Та вже ж не одного чоловіка вбили оці Hyundai. Та вже знаєте скільки їх… А скільки постраждало", - зітхає Махнушин.

Смертність під колесами - це другий після хронічних поломок наслідок поспішного запуску корейських електричок на догоду єврофанам, кажуть експерти.

"Спочатку робиться полотно. Полотно огороджується. І тільки потім ми щось запускаємо. А ми спочатку купили потяги, щось там швидко встигли "підшаманити…", - зазначає машиніст, керівник профспілки залізничників Олександр Абросімов.

Задля підстраховки колії швидкісного руху треба було обгородити, як це робиться в Росії та інших країнах. На паркани мабуть не вистачило не лише часу, а й грошей. Адже в першу чергу ремонтували старі українські рейки, аби Hyundai просто не злітали з них.

"Кривих радіусом – це практично половина ділянки. Нам довелось їх всі перерахувати", - розповів начальник Головного колійного господарства "Укрзалізниці" Євген Юрковський.

За приблизними підрахунками, на колійні роботи витратили понад 4 млрд.грн. Та багато хто підозрює, що за Hyundai тягнеться корупційний хвіст.



tsn.ua


Схожі матеріали:
👁 1419
Категорія: Актуально
Теги: залізниця, смертність, Потяг, hyundai




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ