Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


09.01.2023

Стаття 40 ККУ: алібі невинуватості


Для осіб, яких було позбавлено волі, завдано тілесних ушкоджень, піддано тортурам й таким чином втягнуто у чийсь злочинний задум, існує правова гаран


Стаття 40 ККУ: алібі невинуватості

Бажання людини зберегти своє життя та здоров’я стає інструментом для реалізації терористичних намірів у руках злочинців. Справедливе українське законодавство обумовлює такі випадки та надає жертвам злочину алібі.

Так, для осіб, яких було позбавлено волі, завдано тілесних ушкоджень, піддано тортурам й таким чином втягнуто у чийсь злочинний задум, існує  правова гарантія невинуватості. Мова йде про дію статті 40 Кримінального кодексу України, яка скасовує за таких умов покарання за вчинене суспільно небезпечне діяння, тим самим позбавляє особу додаткових страждань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обережно – шахраї: Поліція Полтавщини радить, як не стати жертвою телефонного шахрайства

Злочинцю розраховувати на таку ж лояльність закону не варто, його дії отримають справедливу правову оцінку. Статтями кримінального законодавства буде охарактеризовано кожен вчинок, що загрожував не лише правам жертви, а й суспільству загалом.

Схожі матеріали:
👁 234
Категорія: Актуально
Теги: Стаття 40 ККУ, алібі невинуватості




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ