Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


09.01.2023

Обережно – шахраї: Поліція Полтавщини радить, як не стати жертвою телефонного шахрайства


9-го січня у Полтаві шахраї намагалися заволодіти коштами в сумі 30 тисяч гривень у місцевої жінки


як не стати жертвою телефонного шахрайства

На Полтавщині поліція продовжує фіксувати нові факти шахрайств відносно жителів регіону. Здебільшого зловмисники видають себе за банківського працівника та ошукують людей під приводом «оцінки послуг банку» або «банк змінює реквізити» чи «з вашою банківською карткою проблема, надайте дані для захисту». Лише упродовж вихідних жертвами подібних видів шахрайства стали мешканці різних населених пунктів Полтавщини. Поліція проводить досудове розслідування та просить громадян бути вкрай обачними при телефонній розмові з незнайомцями.

 Зокрема,  6-го січня в Кременчуцькому районі двоє місцевих жителів стали жертвами псевдобанкірів. Попередньо відомо, що у жителя Глобинської громади невідомі особи, представившись співробітниками банку, які здійснюють оцінку якості послуг банку, зняли грошові кошти з двох банківських карток на загальну суму 75 тисяч гривень. Цього ж дня до мешканця Кременчука зателефонували невідомі та, під приводом зміни реквізитів банку, зняли з картки чоловіка 7 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Запрошуємо юних художників до участі у Всеукраїнському конкурсі дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей-2023»

А 9-го січня у Полтаві шахраї намагалися заволодіти коштами в сумі 30 тисяч гривень у місцевої жінки. Як повідомила потерпіла, до неї зателефонувала невідома та, надавши неправдиву інформацію, хотіла дізнатись дані банківської карти і зняти з неї 30 тисяч гривень. На щастя, жінка вчасно припинила розмову та швидко зателефонувала до поліції.  

За усіма фактами шахрайських дій поліція Полтавщини розпочала кримінальні провадження за статтею 190 Кримінального кодексу України.

як не стати жертвою телефонного шахрайства

Шановні громадяни!

Не дозволяйте шахраям заволодіти вашими заощадженнями! Будьте обачними. Ніколи й нікому не повідомляйте PIN-код та CVV-код ваших банківських карток, а також номери та строки їх дії, паролі від інтернет-банкінгу, кодове слово та іншу конфіденційну і персональну інформацію. Також не відповідайте на СМС-повідомлення, які надіслані нібито від банку, де вас просять надати персональну інформацію. Не переходьте на сумнівні посилання, надіслані в СМС чи месенджерах. Бо зазвичай саме у такий спосіб зловмисники отримують доступ до банківських рахунків, звідки перераховують ваші заощадження на інші підконтрольні їм банківські рахунки.

У разі отримання подібних дзвінків чи СМС-повідомлень радимо не відповідати, а негайно зателефонувати до банківської установи та повідомити службу безпеки про такі дії.  Якщо все-таки ви стали жертвою онлайн-шахрайства - негайно звертайтеся до поліції будь-яким зручним для вас способом, або зателефонуйте за номером 102.

Нагадаємо, Кіберполіція застерігає від телефонних шахраїв, які видають себе за співробітників банку

Схожі матеріали:
👁 276
Категорія: Актуально
Теги: кошти, шахраї




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ