Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


14.05.2013

Травневу «спеку» забезпечать комарі


Від навали особливо страждають мешканці сіл й передмістя


Травневу «спеку» забезпечать комарі

В нинішньому році на зміну протяжній зимі практично одразу прийшло спекотне літо, ймовірно, це і стало причиною агресії кровопивців.

Практично по всій Україні, і на Полтавщині зокрема, спостерігають стихійне лихо в мініатюрі: на людей звалилася велика кількість комарів.

Від навали особливо страждають мешканці сіл й передмістя.

Ентомологи вважають, що розмноження великої кількості цих комах сталося з-за великої кількості талого снігу, вологу від якого, земля не змогла швидко увібрати, тому утворилися калюжі – застояна вода. Тут комарі відклали яйця – результат, як говориться, відчуваємо.

Боротися з комахами – можна по-різному:


До відлякуючих засобів належать запах валеріани і тютюновий дим. Сто грамів камфори, віпареної над пальником, позбавлять від мух і комарів навіть дуже великі приміщення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після ста грамів - ніж в спину

В старовину для відлякування комарів і інших комах-кровососів застосовували відвар коріння пирію – одного з найпоширеніших бур'янів.

Можна використовувати дрібно нарізане свіже листя і квітки черемхи або базиліка.

Відлякує комарів і запах гвоздики, базиліку, евкаліпта. Будь-яка з олій цих рослин можна використовувати для захисту – досить змастити відкриті ділянки шкіри або крапнути масло в одеколон (5-10 крапель), а також на джерело вогню – в камін, багаття, на свічку або розігріту сковороду. Змочіть олією цих рослин ватку і покладіть на підвіконня.

Олія чайного дерева також може використовуватися як реппелент, допомагає вона і від укусів.

Коли у вас закінчиться рідина для електричного фумігатора, не поспішайте бігти в магазин за змінним блоком. Залийте в порожній пухирець 100% екстракт евкаліпта. Комарі забудуть дорогу у ваш будинок.

Якщо ви вирішили посидіти на природі, закип'ятіть самовар на соснових або ялинових шишках, або киньте в багаття злегка просушену хвою ялівцю.

Старий народний засіб проти комарів – персидська, далматская або кавказька ромашка (вона ж – піретрум). Сушені суцвіття, стебла і листя цих видів ромашки, подрібнені в порошок, вражають нервові клітини комах. Досить розкласти по квартирі або будинку кілька букетиків ромашки, і ви будете позбавлені від комарів на тиждень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шашлыки бьют по здоровью

Запах кедрової олії відлякує не тільки комарів, але також і мух.

Жодна комаха не доторкнеться до вас, якщо ви вмиваєтеся відваром з коріння полину. Приготувати відвар просто: жменю рубаних коренів заливають півтора літрами води, доводять до кипіння і настоюють.

Якщо вже покусали комарі:

Свербіж від укусу комара можна зняти розчином питної соди (0,5 чайної ложки на склянку води), нашатирного спирту (наполовину з водою) або блідо-рожевим розчином марганцівки. Місця укусів можна змастити кефіром або кисляком. Добре знімають біль і свербіж від укусу злегка розім'яте свіже листя черемхи, подорожника, петрушки або м'яти.


Схожі матеріали:
👁 1335
Категорія: Актуально
Теги: агресія, комарі, Полтавщина, від укусів, кошти, народний засіб




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ