Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


12.12.2015

Техогляд повертається в Україну: умови та сюрпризи


Український уряд схвалив законопроект про введення обов’язкового техогляду в Україні


Техогляд повертається в Україну: умови та сюрпризиКабінет міністрів України підтримав повернення обов’язкового техогляду для автомобілів

Український уряд схвалив законопроект про введення обов’язкового техогляду в Україні.

 У 2017 році техогляд разом з низкою інших вимог з’явиться для комерційного транспорту. На 2019 заплановано повернення техогляду для легкового транспорту, а в 2022 році – для мотоциклів.

 Ініціатива щодо введення техогляду в Україні міститься в законопроекті, опублікованому на сайті Мінінфраструктури. Документ, крім іншого, доповнює великою кількістю параграфів закон «Про дорожній рух» в тому, що стосується допуску транспортних засобів до дорожнього руху.

 Власникам нових легкових машин не доведеться турбуватися про техогляд перші чотири роки їх служби. Потім ТО доведеться проходити кожні два роки. За його результату, машину будуть вносити до Єдиного реєстру транспортних засобів. Там також буде вказаний пробіг автомобіля на момент першої реєстрації і на момент проходження техогляду. Ймовірно, ці дані потім можуть бути використані для визначення нарахування «податку на розкіш».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для любителів зимової риболовлі!

 При визначенні допуску автомобіля до дорожнього руху будуть керуватися не тільки місцевими нормами і стандартами, а й Правилами Європейської економічної комісії, міжнародними технічними регламентами та іншими документами.

 Серед головних сюрпризів: заборона на експлуатацію автомобілів з шипованими шинами і обов’язкове використання зимових або всесезонних шин взимку. Міняти шини потрібно буде не пізніше, ніж через 20 днів з початку відповідного сезону.

Схожі матеріали:
👁 756
Категорія: Прес-реліз
Теги: техогляд




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ