Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


27.04.2014

Троє полтавців врятували жінку від зґвалтування


Затриманим виявився раніше судимий за скоєння крадіжки мешканець одного із сіл Полтавського району


Троє полтавців врятували жінку від зґвалтування

Троє полтавців, Артем Дудко, Богдан Василенко та Максим Буряковський, пізнього вечора прогулювались вулицею Маршала Бірюзова в мікрорайоні Браїлки, коли почули несамовитий крик жінки про допомогу. Хлопці чули, що крик надходив із-за будинків, однак, звідки саме, встановити не встигли - жінка відразу замовкла.

«Ми розуміли, що комусь справді потрібна допомога, - розповідає один із молодиків, - тому розділились на дві групи і пішли в обхід будинків». Коли друзі підійшли до будівлі профтехучилища, яке знаходиться в цьому районі, то в темряві біля вікон відчули якісь рухи. «Підійшовши ближче та підсвітивши ліхтариком від мобільного, - продовжують хлопці, - ми побачили молодого чоловіка, який лежав на жінці. Коли чоловік нас побачив, то швидко почав втікати». Хлопці кинулись за втікачем, досить швидко його наздогнали та затримали. Після цього зателефонували до міліції і передали зловмисника у їхні руки.

Затриманим виявився раніше судимий за скоєння крадіжки мешканець одного із сіл Полтавського району, 1992 року народження. У намаганні зґвалтувати жінку він зізнався. Що підштовхнуло до такого вчинку, зловмисник пояснити не може: за його словами, у селі в нього є дівчина. Єдине пояснення, яке почули міліціонери з вуст «ґвалтівника» – був дуже п’яний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рейтинг кандидатів у Президенти України

Щодо потерпілої, то вона безмежно вдячна своїм рятівникам. Жінка говорить, що вони прийшли тоді, коли від ударів вона уже практично втрачала свідомість і не могла чинити опору. «Я ніколи не думала, що щось подібне може трапитись у даному місці, адже відстань до вулиці буквально тридцять метрів, це людне місце, - говорить вона. – Він накинувся на мене, закрив рот своєю долонею та наніс декілька ударів по обличчю. Коли я зібралась з усіх сил, звільнила рот від його руки і крикнула, він знову мене вдарив. Після цього я почала втрачати свідомість».

Одразу після затримання слідчим Київського райвідділу міліції відносно зловмисника було розпочате кримінальне провадження за частиною 3 статті 15 та частиною 1 статті 152 Кримінального кодексу України (замах на зґвалтування). На нього чекає покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років.

А нещодавно за активну громадянську позицію, плідну співпрацю з органами внутрішніх справ та сприяння у затриманні зловмисника керівники Київського райвідділу міліції міста Полтава нагородили Почесними грамотами трьох мужніх та небайдужих полтавців.

УМВС України в Полтавській області



Схожі матеріали:
👁 947
Категорія: Актуально
Теги: Полтавська, зґвалтування




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ