Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


28.12.2013

У Харківській області тепловозом смертельно травмовано 15-річного підлітка


Трагедія сталася 26 грудня близько 12-ї години дня на перегоні «Раднаркомівська-Мерчик» поблизу селища Манченки


У Харківській області тепловозом смертельно травмовано 15-річного підлітка

Трагедія сталася 26 грудня близько 12-ї години дня на перегоні «Раднаркомівська-Мерчик» поблизу селища Манченки. Тепловозом було смертельно травмовано 15-річного мешканця с. Нестеренки, учня 9-го класу, який йшов по коліях у навушниках та не почув попереджувальних сигналів машиніста.

Того дня підліток йшов зі школи додому, щоб приглядіти за своєю хворою бабусею, поки його мати поїде в місто за ліками. Жив він у с. Нестеренки, а школа знаходилась у сусідньому с. Манченки. Шлях додому пролягав через залізничні колії.

Хлопчина вирішив не йти через перехід, а щоб скоротити собі шлях, попрямував по коліях, перебуваючи при цьому у навушниках. У цей час назустріч рухався тепловоз і, машиніст, побачивши людину на колії, негайно застосував екстрене гальмування з подачею звукових сигналів. Однак хлопець на попереджувальні сигнали не відреагував і зіткнення уникнути не вдалось. Від отриманих травм неповнолітній загинув на місці.

Відомості про дану подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.276 (Порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного, водного чи повітряного транспорту) КК України. Наразі проводиться досудове розслідування та встановлюються усі обставин події.

У поточному році на об’єктах Південної залізниці зареєстровано 10 фактів дитячого травматизму, серед яких 7 випадків травмування дітей рухомим складом потягів, з них – 3 випадки, на жаль, зі смертельними наслідками. В усіх трьох випадках неповнолітні на об’єктах залізниці перебували в навушниках та не чули попереджувальні сигнали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учениця Тарасівської ЗОШ І-ІІІ ступенів зайняла I місце в районному конкурсі малюнків до Дня Святого Миколая

Начальник сектору кримінальної міліції у справах дітей Управління МВС України на Південній залізниці Олександр Колесник зазначив, що дитячий травматизм на обєктах залізниці залишається на сьогодні проблемним питанням. Співробітники міліції постійно проводять профілактичні заходи серед неповнолітніх у навчальних та виховних закладах, які знаходяться у безпосередньому наближенні до об’єктів залізниці, та нагадують їм про заходи безпеки через засоби масової інформації. Але, на жаль, діти продовжують гинути під колесами потягів.

- Зараз наближаються новорічні свята і канікули, і тому батькам необхідно більше уваги приділяти дозвіллю дітей, як та де вони проводять свій вільні час, нагадувати їм про заходи особистої безпеки на об’єктах залізниці. Тільки спільними зусиллями можна зберегти їхнє здоров’я та життя, - наголосив Олександр Колесник.

СЗГ УМВС України
на Південній залізниці


Схожі матеріали:
👁 979
Категорія: Актуально
Теги: трагедія, тепловоз, смерть, Південна залізниця




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ