Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


10.07.2014

У Комсомольську відбулося обговорення адміністративно-територіальної реформи країни


У місті Комсомольску відбулося обговорення адміністративно-територіальної реформи країни


У місті Комсомольську відбулося обговорення адміністративно-територіальної реформи країни

Голова Полтавської обласної державної адміністрації Віктор Бугайчук взяв участь у роботі семінару для керівників органів виконавчої влади та місцевого самоврядування м.Кременчука, м.Комсомольська, Кременчуцького, Глобинського та Козельщинського районів.

9 липня в приміщенні Комсомольської міської ради відбувся семінар на тему: «Актуальні проблеми конституційної реформи та територіальної організації влади».

На початку роботи семінару присутні в залі хвилиною мовчання вшанували світлу пам'ять військовослужбовців, які загинули під час АТО.

Голова ОДА у вступній промові відзначив важливість та гостру необхідність проведення реформ у країні.  Віктор Бугайчук зазначив: децентралізація влади дасть можливість територіальним громадам бути більш самостійними та самодостатніми, ефективно вирішувати нагальні проблеми на місцях. «Головне завдання сьогоднішнього зібрання - широко обговорити, розібратися, усвідомити суть реформування, - сказав В.Бугайчук, звертаючись до присутніх. - Реформа діятиме тільки тоді, коли люди усвідомлять її переваги, стануть активними учасниками, а не спостерігачами».

Із ґрунтовною доповіддю щодо стратегічних напрямків реалізації адміністративно-територіальної реформи виступив голова Полтавської обласної ради, доктор наук з державного управління Петро Ворона.

Він наголосив: «Місцеве самоврядування – це та основа, яка дасть можливість нашій країні змінитися». П.Ворона вважає: адміністративно-територіальна реформа необхідна, бо існуюча система організації влади у нас збереглася з радянських часів. Відтоді населення в Україні зменшилося, а  чисельність органів місцевого самоврядування та виконавчих органів залишилася без змін. «Не буду називати населений пункт, але у нас на Полтавщині є приклади, коли громада налічує 256 мешканців. І з цієї кількості треба створити сільраду із 15 осіб», - навів приклад Петро Ворона.

Перший заступник міського голови Комсомольська Дмитро Биков підкреслив важливість та актуальність конституційної реформи та територіальної організації влади, подякував ініціаторам і організаторам семінару. «Реформа місцевого самоврядування спрямована, перш за все, на забезпечення європейських умов життя українців та націлена зробити наші територіальні громади дієздатними, самостійними», - зазначив Дмитро Биков.

Суть та завдання реформ розкрили  у своїх доповідях завідувач кафедри права Полтавського університету економіки та торгівлі, доктор юридичних наук, професор Галина Лаврик, начальник Управління державної служби Головного управління державної служби України в Полтавській області, кандидат наук з державного управління Олександр Черчатий та начальник Головного управління юстиції у Полтавській області Ірина Пашко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Південна залізниця святкує 145-річчя з дня заснування

Від заступника начальника Управління державної служби Головного управління державної служби України в Полтавській області, доктора наук з державного управління, професора Миколи Лахижі слухачі семінару дізналися про польський досвід адміністративно-територіальних реформ.

У ході семінару перший заступник директора Департаменту – начальник управління з питань внутрішньої політики Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації Юрій Варченко поділився досвідом удосконалення механізмів взаємодії суспільства та влади.

За результатами семінару Олександр Черчатий запросив учасників надавати пропозиції, зауваження з питань реформування та територіальної організації влади на електронну адресу Управління державної служби Головного управління державної служби України в Полтавській області.

Полтавська ОДА



Схожі матеріали:
👁 1078
Категорія: Актуально
Теги: Полтавська, реформа, комсомольск, ворона




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ