Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


16.12.2020

У Пирятині підприємець упевненіше почувається серед конкурентів


Отримувач бюджетних коштів зобов’язується не припиняти свою діяльність і не скорочувати працівників щонайменше один рік


У місті Пирятині, що на Полтавщині, представники місцевої влади продовжують відстежувати реалізацію проектів, які визнані кращими на конкурсі підприємницьких ініціатив «Розвиваю бізнес у своїй громаді».
Підприємець упевненіше почувається серед конкурентів

Цього разу вони побували у майстерні для шиномонтажу Віктора Приходька (на знімку). Чоловік як один із переможців згаданого конкурсу також отримав кошти на розвиток свого малого бізнесу зі скарбниці громади. І використав їх за призначенням. Зокрема, він придбав італійське обладнання, необхідне для забезпечення виробничого процесу.

У Пирятині підприємець упевненіше почувається серед конкурентів
 

Новий верстат поліпшує якість обслуговування клієнтів і водночас дає змогу підприємцю впевненіше почуватися у досить конкурентному середовищі. Не менш важливо й те, що для обслуговування імпортного обладнання господар майстерні запросив нового працівника, який пройшов навчання й отримав відповідну практичну підготовку. Зрозуміло, що за таких обставин ідеться і про додаткові надходження до кошторису ОТГ у вигляді податків та зборів.

Тож кошти громади у таких випадках працюють не лише на добробут тієї чи іншої ініціативної родини, а й, так би мовити, для загального добра земляків. Саме таким був задум організаторів конкурсу, започаткованого у Пирятинській ОТГ майже два роки тому на виконання комплексної програми розвитку малого та середнього підприємництва.

Навесні цього року депутати внесли до неї зміни. Були змінені також окремі положення двох щорічних конкурсів — «Кращий підприємець ОТГ» і «Розвиваю бізнес у своїй громаді». Останній тепер передбачає обов’язкову презентацію запропонованого бізнес-плану. Суми грантів, тобто безповоротної фінансової допомоги з бюджету громади, диференційовані. Зокрема, до 30 тисяч гривень може отримати підприємець, який веде свій бізнес у місті. Натомість власник підприємства у сільській місцевості претендуватиме вже на 40 тисяч гривень. Але отримати можна й 50 тисяч гривень, якщо проект передбачає співфінансування з боку його автора в розмірі не менш як 30 відсотків від суми гранту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому прогрівати автомобіль взимку не потрібно: поради водіям

До того ж отримувач бюджетних коштів зобов’язується не припиняти свою діяльність і не скорочувати працівників щонайменше один рік. Хорошою нагодою отримати фінансову допомогу на розвиток бізнесу вже скористався не тільки Віктор Приходько. Грант із бюджету ОТГ дозволив оновити інтер’єр підприємства райспоживспілки «Комбінат громадського харчування». Саме за грантові кошти придбала необхідне обладнання лікар-педіатр Оксана Бражник, яка має статус фізичної особи — підприємця.

Схожі матеріали:
👁 676
Категорія: Актуально
Теги: пирятин, Конкурс, кращий підприємець, ОТГ




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ