Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


17.01.2017

У «Полтаваобленерго» прокоментували мільйонні затрати на паперові рахунки


ПАТ «Полтаваобленерго» нещодавно оголосило відкриті торги на сайті публічних закупівель «Prozorro»


У «Полтаваобленерго» прокоментували мільйонні затрати на паперові рахункиПолтавське житлово-комунальне підприємство пояснило, чому паперові рахунки-повідомлення важливі для споживачів.

ПАТ «Полтаваобленерго» нещодавно оголосило відкриті торги на сайті публічних закупівель «Prozorro». Суть торгів – хочуть знайти підрядника, який би надрукував та доставив споживачам рахунки-повідомлення про використану електроенергію. Предмет закупівлі – понад 8 мільйонів штук паперових рахунків (8352504 шт.), очікувана вартість яких дорівнює 2 млн 826 тисяч грн.

Підрядника ще не знайшли, адже аукціон стартує 24 січня. А поки тендерні пропозиції ще додаються, «Полтаваобленерго» прокоментувало доцільність друку відповідних паперових рахунків - у відповідь на критику журналістів, котрі назвали витрати підприємства необгрунтованими та завищеними.

У повідомленні прес-служби підприємства йдеться, що у 2016 році «Полтаваобленерго» не друкувало рахунки за спожиту енергію.  У цьому році, відповідно до законодавства, вирішили практикувати таку діяльність, адже це суттєва допомога споживачам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як уникнути переохолоджень та обморожень: поради від МОЗ
«Після введення блочної системи тарифікації зросла кількість скарг від жителів Полтави і області. Люди постійно нарікають на складність розрахунків (на сьогодні для їх проведення потрібно враховувати три тарифні блоки). Труднощі виникають у пільгових категорій населення (понад 130 тис. споживачів), отримувачів субсидій (понад 200 тис. споживачів), і тих, у кого встановлені лічильники, які обліковують електричну енергію за періодами часу» – зазначено у поясненні.
До того ж, для друку рахунків планується використовувати папір, який є продуктом вторинної переробки, зазначається в офіційному коментарі адміністрації.

Також в організації нагадали, що заплатити за «світло» можна й без застосування паперу – через інтернет-сервіс «Ваша абонентська книжка» («Сторінка юридичного споживача») або через касу будь-якого банку.

Схожі матеріали:
👁 1161
Категорія: Актуально
Теги: Полтаваобленерго, папір, Prozorro, рахунки




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ