Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


12.06.2022

У Росії горять військкомати і це тільки початок


За фактом шести підпалів військкоматів у РФ підозрюваних уже затримано. Але чи ці люди кидали "коктейлі" у військкомати, є сумніви


У Росії горять військкомати

У Російській Федерації, керівництво якої ухвалило злочинне рішення про повномасштабне вторгнення в Україну, забили на сполох. З кожним днем фіксується дедалі більше дивних пожеж у різних регіонах Росії. Частина місцевих жителів пов'язує це із проведенням "спеціальної воєнної операції" армії РФ. А тим часом російські силовики влаштували справжнє полювання на відьом у своїй країні.

Епідемія підпалів

З початку повномасштабного вторгнення Росії вже сталося біля 20 "замахів" на військові комісаріати у 11 регіонах країни-агресора. Географія справді велика – від підмосковної Балашихи і до Владивостока.

"Не так важливо, де саме сталися підпали держбудівель, важливий сам факт. Перший, до речі, стався ще 28 лютого – лише через чотири дні після того, як російські війська вторглися в Україну. Це був лише початок і дуже непокоїть російську владу. Тому що там, де один – там буде і два, і 10, і 50. Ланцюгова реакція. А це загрожує втратою керованості", – каже співрозмовник в українській розвідці.


У Росії горять військкомати
 

У Росії вважають, що всі підпали військкоматів зроблено "на замовлення України", але така версія, крім посмішки, нічого не викликає. Насправді росіяни використовують такі методи, щоб уникнути призову.
 
"Все просто: росіяни не хочуть ставати гарматним м'ясом у цій безрозсудній війні. Тому намагаються паралізувати роботу військових комісаріатів, спалюють документацію", – каже офіцер.

Щоправда, за його словами, на місці кількох підпалів невідомі залишили українську символіку: "Ну, так не всі громадяни РФ підтримують розв'язану Кремлем війну – це факт. Також люди таким чином протестують проти прихованої мобілізації та участі в бойових діях на території України своїх солдатів-строковиків".

У більшості випадків палії використовують "коктейлі Молотова". Вони легкі у виготовленні та ефективні.

Рецепт приготування після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну публікував навіть секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов – щоправда, для "внутрішніх потреб".


коктейлі Молотова

Тоді тисячі українців за допомогою запальної суміші суттєво зіпсували плани російської армії на швидке просування до Києва. Патріоти закидали "коктейлями" ворожу техніку.

Полювання навіть на хворих

За фактом шести підпалів військкоматів у РФ підозрюваних уже затримано. Але чи ці люди кидали "коктейлі" у військкомати, є сумніви.
 
"Зашугані російські силовики готові будь-яким способом показати результат і відзвітувати про свою "ефективну" роботу. Ну і забезпечити "український слід". Наприклад, затриманого 29-річного Тимофія Мокія, якого підозрюють у причетності до підпалів двох військкоматів (у Пронську Рязанської області та підмосковному Щелкові), а також відділу поліції в Москві і зовсім зробили "членом банди кілерів" і змусили зізнатися у всіх гріхах", – поділився співробітник розвідки.

Цікаво, що Мокій раніше підозрювався в іншому злочині, але його визнали неосудним і відправили лікуватися.

Про затримання Мокія стало відомо 5 червня, до цього ФСБвці "взяли" ще п'ятьох росіян-"неонацистів". Усіх їх звинувачують у тому, що нібито на замовлення Служби безпеки України учасники банди кілерів мали влаштувати низку терактів та ліквідувати "журналістів", які висвітлюють "спеціальну операцію".

Про "грандіозний успіх із викриття" повідомив аж сам президент РФ Володимир Путін на нараді в Генпрокуратурі. Що, зрештою, не дивує. Після ганебних провалів російської армії в Україні ("взяти Київ за три дні"), а також на тлі економічної ситуації, що погіршується, в Росії, Кремлю потрібно хоч щось.

Сумніватися у цьому, що це лише початок, – не варто. З кожним днем у Російській Федерації частіше гримітимуть вибухи, відбуватимуться дивні НП на виробництвах і спалахувати пожежі у відомчих будівлях.

склад боєприпасів Росія


Розраховувати на те, що війна проходитиме виключно на території України, було колосальною помилкою.

Схожі матеріали:
👁 515
Категорія: Актуально
Теги: україна, Росія, війна, горять військкомати




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ