Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


03.11.2014

Унікальному музею на Пирятинщині оголосили вирок


Березоворудський народний історико-краєзнавчий музей – об’єкт без перебільшення всеукраїнського та міжнародного значення


Унікальному музею на Пирятинщині оголосили вирок

Березоворудський народний історико-краєзнавчий музей – об’єкт без перебільшення всеукраїнського та міжнародного значення.

Він зберігає зібрання матеріалів з історії, культури, а також про персоналій, пов’язаних не лише із селом, а й тих, що стосуються життя видатних постатей світового масштабу, таких, як Тарас Шевченко та знаменитий древній козацько-старшинський рід панів Закревських.

Відповідальний за долю музею посадовець – Василь Краснюк, відмовився опалювати приміщення музею, цим самим прирікши експонати на вірну смерть

Щороку Березоворудський музей відвідують понад 5 тисяч осіб, серед них закордонні делегації, туристи із США, Франції, Німеччини, Польщі, Росії та інших країн світу. Фонди музею налічують близько п’яти  тисяч експонатів, у тому числі майже дві тисячі предметів основного фонду. Музейна експозиція представлена у 11 залах, одна з яких  –  світлиця поета­пісняра Дмитра Луценка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині намагалися вкрасти міст Київ-Харків

Завдяки масштабній пошуковій роботі в експозиції закладу представлені унікальні світлини та документи родини панів Закревських, їхні меблі, посуд, книги, картини  відомих митців та сучасних художників,  особисті речі Героя України співачки Раїси Кириченко, поетапісняра Дмитра Луценка, його нагороди  та творча спадщина.

Уже більше 50 років музей перебуває на балансі Березоворудківського аграрного технікуму. Директор музею Валентина Гончар особисто опікується станом експонатів, слідкує за порядком, доповнює матеріалами експозиції, проводить екскурсії для відвідувачів. Як каже сама – музей це її другий дім. Жінка дуже переживає, що у приміщенні закладу майже постійно вогко, стіни чорніють та вкриваються грибком.

Відповідальний за об’єкт  директор Березоворудківського аграрного технікуму Василь Краснюк, не просто махнув на музей рукою, він ніби навмисно знущається з жінки, якій болить доля безмежно цінних експонатів.

Вище 10 градусів не чекайте

Ми дізналися про це від громади села. Особисто зустрілися з Валентиною Василівною, яка розповіла, що клопоталася перед директором технікуму стосовно майбутнього опалення приміщення. За словами жінки, керівник навчального закладу в грубій формі заявив, що температури в музеї вище 10 градусів їй не варто очікувати. А це – стовідсоткова загибель експонатів.

Громада Березової Рудки ніколи не бачила сліз цієї тихої, інтелігентної жінки, але цього разу, кажуть місцеві, Валентина Гончар їх не стримувала.

Члени громади стверджують, що за всі часи існування технікуму на посаді директора цього навчального закладу ще ніколи не було такого брутального та нелюдяного керівника. За словами місцевих жителів, Василь Краснюк дозволяє собі публічно нецензурно висловлюватися на адресу своїх підлеглих.

– Складається враження, що цей колишній парторг є справжнім ненависником всього українського. Рік тому, очоливши заклад, перше, що він зробив  – прибрав українську символіку з дошки пошани. Ви тільки уявіть собі, в одному з навчальних корпусів, прямо над кабінетом захисника Вітчизни він облаштував пташник, сморід від якого чути навіть на подвір’ї навчального закладу, –  розповів місцевий фотохудожник Віктор Роговий.

Терпінню громади села уже настає край, наголошують місцеві.

– Нашому обуренню немає меж. Коли ми боролися проти режиму Януковича, Краснюк продовжував виконувати накази злочинної влади, покриваючи поїздки студентів на Антимайдан. Цей негідник вирубав древній парк Закревських, який століттями надихав художників.

Як може бути так, щоб після перемоги Революції Гідності така людина досі обіймала займану посаду? – наголосив один із працівників технікуму, який назватися не захотів. Чоловік каже, що чи не увесь колектив технікуму страшенно боїться відкрито виступати проти керівника, адже той уже звільнив не один десяток підлеглих, які були не згодні з його діями.

www.gazeta-ptk.org.ua



Схожі матеріали:
👁 1058
Категорія: Актуально
Теги: Полтавська, Березоворудський, вирок, музей




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ