Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


25.03.2021

Уряд затвердив новий порядок організації харчування у закладах освіти


Уряд затвердив норми і порядок організації харчування в навчальних закладах і дитячих закладах оздоровлення та відпочинку


Уряд затвердив норми і порядок організації харчування в навчальних закладах і дитячих закладах оздоровлення та відпочинку. Зокрема, дозволяється влаштування кейтерингу.

Таку постанову уряд прийняв з одноденним доопрацюванням на засіданні в середу.


Уряд затвердив новий порядок організації харчування у закладах освіти
 

Тепер засновники і керівники навчальних закладів та дитячих закладів оздоровлення та відпочинку можуть вибрати найефективнішу модель організації харчування – кейтеринг, який повинен відповідати всім вимогам щодо безпечності харчових продуктів або власними силами закладу.

Крім цього, передбачена структура харчування, що базується на рекомендаціях Всесвітньої організації охорони здоров’я щодо принципів здорового харчування з урахуванням фізіологічних потреб дітей. Також встановлено обмеження щодо продуктів, що містять сіль, цукор і жири.

При цьому заборонено використовувати снеки, м’ясні і рибні продукти промислового виробництва, каву, солодку газовану воду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розпочинається моніторингове дослідження якості початкової освіти

Також зазначено перелік продуктів, які повинні бути в щоденному раціоні учнів: злакові, овочі, фрукти, ягоди та молочні продукти.

При цьому, якщо в дитини є довідка від сімейного лікаря або педіатра про деякі дієтичні потреби, навчальний заклад зобов’язаний організувати окреме харчування для цієї дитини.

Схожі матеріали:
👁 873
Категорія: Шкільний екран
Теги: харчування у закладах освіти, Харчування




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ