Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


30.07.2021

Вчені опублікували прогноз по екстремальній спеці на найближчі 30 років


Вчені прийшли до висновку, що хвилі екстремальної спеки в найближчі 30 років будуть накривати Землю приблизно до 7 разів частіше.


Вчені прийшли до висновку, що хвилі екстремальної спеки в найближчі 30 років будуть накривати Землю приблизно до 7 разів частіше.

Сумно і те, що ніякі здійснювані нині заходи не зможуть вплинути на цю обставину. Змінитися ситуація може, але не раніше ніж до 2050 року.

термометр
 

До таких висновків прийшли співробітники Швейцарської вищої технічної школи Цюріха. Причина, на думку експертів, криється в стрімкому потепління клімату.

Звіт вчених опублікований на сторінках журналу Nature Climate Change.

Зростання температури збережеться до 2040 року. Середній показник при цьому складе 0,2 градуса за Цельсієм кожні 10 років.

У зв'язку з цим хвилі аномальної спеки будуть накривати Землю в 2-7 разів частіше. Змінити це вже неможливо. Висновки зроблені за допомогою комп'ютерного моделювання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ООН попередила людство про космічної загрози

Але боротьбу з парниковим ефектом слід продовжувати для того, щоб, хоча б після закінчення зазначеного терміну, можна було б сподіватися на зміни.

В іншому випадку вже до 2080 року аномально високі температурні рекорди будуть фіксуватися від 3 до 21 рази частіше. Кожні 6 років, попереджають експерти.

Схожі матеріали:
👁 555
Категорія: Технології
Теги: прогноз, вчені, спека, екологія, клімат




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ